Cele mai citite
 


Rusia, ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume /OMS/
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 9 nov /Agerpres/ - Rusia are cel mai mare număr de fumători din lume, indică un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentat marţi Ministerului rus pentru sănătate publică şi dezvoltare socială.
'Consumul mare de tutun este observat în toate categoriile sociale indiferent de vârstă sau sex, ceea ce reprezintă o gravă ameninţare pentru sănătatea ruşilor', a afirmat Iuri Voronin, ministrul adjunct al sănătăţii publice, citat de RIA Novosti.

Potrivit unui sondaj realizat de OMS în 2009, peste 60% din bărbaţii ruşi sunt fumători, procentul în rândul femeilor fiind de 22%. În total, Rusia are aproape 44 milioane de fumători, ceea ce înseamnă 40% din populaţia ţării.

Conform datelor ministerului, 17% din decesele din Rusia au legătură cu consumul de tutun. În fiecare an, în Rusia mor din cauza fumatului 400.000 de oameni.

Autorităţile intenţionează ca, în decurs de cinci ani, să scadă procentul fumătorilor de la 40% la 25%. În acest sens vor fi luate mai multe măsuri, precum interzicerea fumatului în locurile publice, interzicerea reclamelor la ţigări, creşterea accizelor la tutun.

În octombrie a.c., premierul rus Vladimir Putin le cerea membrilor guvernului său să se lase de fumat şi să fie astfel un exemplu pentru cetăţenii ţării. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia, tara cu cel mai mare numar de fumatori din lume /OMS/ Rusia are cel mai mare numar de fumatori din lume, indica un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii prezentat marti Ministerului rus pentru sanatate publica si dezvoltare sociala.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
OMS: Ţările încă nu fac suficient pentru a combate fumatul În 19 ţări, cu o populaţie totală de peste 1 miliard de oameni, sunt în vigoare legi care cer ilustrarea mai elocventă pe pachetele de ţigări a riscurilor pe care le presupune fumatul, dar un număr prea mare de ţări tot nu fac destul pentru scăderea proporţiei de fumători, constată un raport al Organizaţiei...
Un pachet de ţigări pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar (expert) O dietă pe bază de legume reduce de 1,5 ori riscul de cancer la stomac, în timp ce 20 de ţigări fumate pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar, a declarat luni, într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, medicul Mihail Davâdov, directorul Centrului de oncologie Blohin din Moscova...
Rusia, încă o ţară europeană care a adoptat o lege antifumat Moscova, 25 feb /Agerpres/- După ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat luni o lege ce interzice fumatul în locurile publice, care va intra treptat în vigoare începând din luna iunie, Rusia se alătură altor state europene care au restricţionat consumul de tutun, relatează agenţia EFE.
Numărul de fumători în creştere puternică în lume din 1980, potrivit unui raport Proporţia populaţiei mondiale care fumează s-a diminuat din 1980, însă numărul fumătorilor a crescut puternic, ca urmare a creşterii demografice, conform unui raport american publicat marţi, relatează AFP.