Cele mai citite
 


Maramureş: Interes scăzut pentru vaccinul anti-HPV
miercuri, 10 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Maramureş(DSPM) a achiziţionat 3.000 de doze de vaccin anti-HPV destinat prevenirii cancerului de col uterin.
Reprezentanţii instituţiei apreciază, potrivit datelor puse la dispoziţie de medici că, săptămânal, aproape cinci persoane se adresează medicilor pentru a le fi administrat vaccinul anti-HPV.

DSP Maramureş a achiziţionat 3.000 de doze de vaccin anti-HPV, iar dacă numărul persoanelor vaccinate nu va creşte, aproape 1.000 de doze vor fi aruncate sau returnate producătorilor.
'Am achiziţionat din judeţele limitrofe vaccin pentru a putea continua campania până în anul 2013, dar, din păcate, numărul celor care intră în vaccinare săptămânal este între una şi cinci persoane', a declarat, marţi, Carmen Sima, director executiv DSP Maramureş.

În cazul în care numărul vaccinărilor va rămâne acelaşi, instituţia riscă să rămână pe stoc cu aproape 1.000 de doze. 'Avem aproximativ de 2.000-3.000 de doze pentru vaccinarea completă, vaccinare care se aplică cu trei doze. Pentru că la iniţierea vaccinării cu doza întâi trebuie să se asigure toate cele trei doze, am fost preocupaţi să avem vaccin suficient să putem derula fără restricţii vaccinarea', a precizat dr.Carmen Sima.

Directorul executiv al DSP Maramureş a fost de părere că producătorul ar putea ca şi-n alte cazuri să ridice dozele de vaccin neutilizate şi să ofere altele la schimb.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Direcţia de Sănătate Publică Maramureş Informăm şi pe această cale populaţia din judeţul Maramureş că numărul de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii este în nivelul aşteptat pentru această perioadă. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
Maramureş: Doar 46 de eleve, vaccinate împotriva HPV Doar 46 de fete din clasele a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate, de la începutul lunii, cu prima doză împotriva cancerului de col, urmând că în ianuarie şi mai 2010 să le fie administrate a doua şi a treia doza de vaccin.
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin încurajează părinții să solicite vaccinarea anti-HPV la medicul de familie Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din România, formată la inițiativa Fundației Renașterea, face un apel, în cadrul Săptămânii Europene de Prevenție a Cancerului de Col Uterin, pentru o mai mare implicare a autorităților din sănătate și a medicilor în realizarea celor două mari...
Maramureş:Un nou caz de gripă nouă Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a fost confirmat, luni, un nou caz de gripă A/H1N1 la un bărbat, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Baia Mare.
Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.