Cele mai citite
 


MMFPS: Peste 2.000 de pensii de invaliditate au fost anulate, în urma expertizelor medicale
miercuri, 10 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În urma verificărilor medicale desfăşurate în ultimele luni de către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), prin Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (INEMRCM), a fost decisă depensionarea a 2.197 de persoane, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Politici Publice şi Comunicare a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).
Din cele 170.966 de persoane verificate, pentru 162.573 persoane a fost confirmată încadrarea în acelaşi grad de invaliditate. Pe de altă parte, pentru 5.994 persoane a fost schimbată încadrarea de la un grad de invaliditate agravant la un altul mai puţin agravant.
Verificările medicale vor continua până în vara lui 2011. Potrivit prevederilor Legii 119/2010, începând cu data de 1 iulie 2010, timp de un an de zile, CNPAS organizează verificarea încadrării în grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţa sa.

Dacă în urma verificării medicale efectuate de către INERCM rezultă că pensia de invaliditate a fost acordată prin săvârşirea unor infracţiuni, atât beneficiarul pensiei, cât şi persoanele care au participat, în orice mod, la săvârşirea unei infracţiuni ce a avut ca rezultat încadrarea în grad de invaliditate răspund în faţa legi.
Totodată, beneficiarul unei pensii de invaliditate obţinută în asemenea condiţii poate fi obligat să restituie integral sumele încasate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medic expert în asigurări sociale din Sibiu, trimis în judecată pentru corupţie Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu l-au trimis în judecată pe Adrian Ienea, medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, sub acuzaţia de luare de mită.
Argeş: Şefa Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă şi o subordonată, arestate preventiv pentru luare de mită Tribunalul Argeş a emis, joi, mandate de arestare preventivă pe numele Iuliei Maria Mihai, medic şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă din structura Casei Judeţene de Pensii şi Asigurări Sociale Argeş, şi pe cel al Cameliei Săndulescu, medic în cadrul aceluiaşi serviciu, cele două fiind...
Trei medici de la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, reţinuţi Şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, şi alţi doi medici ai aceleiaşi instituţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, fiind urmăriţi penal pentru luare de mită, a anunţat miercuri DNA.
Percheziţii DNA la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă Brăila; vizat - şeful instituţiei (surse) Procurorii DNA efectuează marţi percheziţii la sediul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă Brăila, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Şefa Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi, trimisă în judecată pentru luare de mită Ileana Corina Dima, şefa Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu - Gară, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată (130 acte materiale)...
Brăila: Doar un medic şi două asistente, la Serviciul de Expertiză Medicală, după descinderile DNA Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila îşi desfăşoară activitatea, în momentul de faţă, doar cu un singur medic şi două asistente, după ce şefa instituţiei, Ana Boală, şi alţi doi medici ai aceleiaşi instituţii, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ, au fost reţinuţi...