Cele mai citite
 


UE face curat în domeniul substanţelor aromatizate
miercuri, 10 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 din cele 2.067 substanţe aromatizate utilizate în Uniunea Europeană au fost luate în vizor de experţi, un număr dintre acestea urmând să fie interzise în cazul în care se dovedeşte că prezintă risc pentru sănătate, a anunţat marţi Agenţia Europeană pentru Securitate Alimentară (EFSA), citată de France Presse.
Comisia Europeană este decisă să analizeze îndeaproape listele cu substanţe aromatizate şi a cerut ajutorul experţilor EFSA.
'În cele mai multe dintre cazuri, aceste substanţe au fost evaluate ca sigure', a anunţat preşedintele grupului de experţi, Klaus-Dieter Jany, care a cerut producătorilor date suplimentare pentru aproape 400 dintre aceste arome.

'Aceasta nu înseamnă neapărat că ele prezintă un risc pentru sănătate, ci doar faptul că avem nevoie de informaţii adiţionale, cu scopul de a putea finaliza evaluarea siguranţei lor', a mai precizat el.
Obiectivul asumat este acela de a permite Comisiei Europene să alcătuiască o listă a substanţelor aromatizate ce pot fi folosite în continuare.
Executivul comunitar va propune în 2011 o nouă reglementare ce va înlocui documentul în vigoare la această oră şi care datează din 1996.

'Este pentru prima oară când siguranţa tuturor substanţelor aromatizate disponibile în prezent în UE face obiectul unei evaluări independente la nivel european, pe baza celor mai recente date ştiinţifice, în conformitate cu aceleaşi criterii', se stipulează în comunicatul EFSA.
Aceste criterii vor fi utilizate pentru evaluarea cererilor de autorizare a noilor arome, mai spune agenţia europeană cu sediul la Parma, în Italia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Europeană prezintă criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide. Potrivit criteriilor stabilite de Bruxelles, care se bazează pe definiţia dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) perturbatorilor...
UE: Aproape 1,3 milioane de oameni ar putea muri de cancer în acest an, estimează experţii Există riscul ca aproape 1,3 milioane de persoane să moară de diferite tipuri de cancer în ţările membre ale Uniunii Europene în 2012, estimează experţii. Cu toate acestea, în opinia lor, incidenţa deceselor de cancer în Europa va continua să scadă. Această prognoză nu chiar optimistă aparţine unei echipe...
Fotbal: Comisia Europeană şi FC Barcelona dau startul campaniei "Quit Smoking with Barca" Începând de sâmbătă, 1 decembrie, fumătorii din întreaga Europă vor putea să ''Renunţe la fumat împreună cu Barca'' (''Quit Smoking with Barca''), odată cu lansarea acestui program unic de sănătate publică, anunţă un comunicat remis Agerpres.
(Corespondenţă) CE este implicată substanţial în eforturile de identificare a sursei contaminării cu ECEH Strasbourg, 7 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană şi agenţiile sale specializate sunt implicate substanţial în eforturile de identificare a sursei de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), care a cauzat deja moartea a 23 de persoane, dintre care...
Comisia Europeană și SUA își dau mâna și convin asupra fluxului transatlantic de date și a implementării Scutulului UE-SUA privind protecția vieții private (Privacy Shield) La începutul acestui an la Strasbourg, Uniunea Europeană împreună cu Statele Unite ale Americii (”SUA”) au stabilit un nou cadru pentru fluxurile transatlantice de date denumit -”Privacy Shield”. Implementarea scutului privind protecția vieții private vine la scurt timp după ce în octombrie 2015 Curtea...
Comisia Europeană lansează concursul pentru jurnalism în domeniul sănătăţii Comisia Europeană lansează cel de-al doilea premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet, informează un comunicat de presă din partea executivului comunitar.