Cele mai citite
 


Diagnosticarea şi tratarea infertilităţii
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Infertilitatea (sterilitatea) defineşte incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după un an de convieţuire, în absenţa utilizării oricăror metode de contracepţie.

Aproximativ 10-15% dintre cupluri sunt infertile, şi contrar opiniei generale care incriminează în marea majoritate a cazurilor femeia ca etiologie a infertilităţii, se pare că aproximativ 40% din cazuri au etiologie feminină, 40% se datorează infertilităţii masculine, iar în 15-20% sunt implicaţi ambii parteneri.

Scăderea ratei natalităţii se datorează probabil creşterii dorinţei femeilor de a accede la nivele mai înalte de educaţie; căsătoria intervine astfel mult mai târziu, femeile utilizează mult timp metode de contracepţie, iar când îşi doresc un copil, poate fi uneori prea târziu.

De asemenea, rata mare a divorţurilor, nesiguranţa socială, utilizarea metodelor de contracepţie, bolile cu transmitere sexuală, toate pot determina o scădere a numărului de sarcini.

Studiile statistice au dovedit că există o scădere fiziologică a fertilităţii odată cu avansarea în vârstă, aceasta fiind maxima între 20 şi 24 ani, se reduce uşor între 25-29 ani şi apoi dramatic după 40 ani. Rata de succes a metodelor de reproducere asistată scade de asemenea odată cu avansarea în vârstă, de la mai mult de 40% sub 35 ani la 3% dincolo de 44 ani, dar se amplifică în mod semnificativ riscul de apariţie al unor anomalii genetice.

Alţi factori care pot fi implicaţi în infertilitate şi care sunt corectabili includ:

·         obezitatea

·         fumatul (determină accelerarea declinului folicular, anomalii ale ciclului menstrual, anomalii ale gametului sau embrionului).

·         drogurile (marijuana, cocaina)

·         consumul excesiv de alcool

Medicina modernă dispune de metode multiple de contracarare a infertilităţii care vă stau la dispoziţie, în funcţie de patologia dumneavoastră.

Aşadar, dacă nu aţi reuşit să concepeţi un copil în decurs de 1 an, este bine să vă adresaţi medicului, pentru că TIMPUL CONTEAZĂ!

Evaluarea cuplului infertil este bine să includă, cel puţin la prima vizită, evaluarea ambilor parteneri.

Sursa: www.medcenter.ro

Dr. Adina MAZILU

Medic specialist endocrinologie

 

 

 

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diagnosticarea şi tratarea infertilităţii - www.medcenter.ro Infertilitatea, adică incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după un an de convieţuire, în absenţa utilizării oricăror metode de contracepţie, reprezintă o problemă majoră in viaţa unui cuplu, necesitând ajutorul medical, pentru diagnosticarea şi tratarea sa. Clinicile Medcenter au conceput...
Fertilitate Obtinerea unei sarcinii si nasterea unui copil reprezinta pentru 10% dintre cupluri o provocare marcata de esecuri. Numim sterilitate incapacitatea de a obtine sarcina dupa un an de raporturi sexuale neprotejate. Termenul de infertilitate este utilizat pentru imposibiliatea mentinerii...
Noi metode de contracepţie Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Anual, în lume, 38% din sarcini sunt neplanificate, iar 23% din ele sfârşesc prin avort, a subliniat acad. prof. dr. Virgiliu Ancăr, şeful Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie al Spitalului "Sf. Pantelimon", cu prilejul lansării unui nou contraceptiv hormonal.
Comunicat de presă - Societatea Română pentru Fertilitate şi Reproducere Asistată SRFRA susţine îmbunătăţirea sănătăţii reproducerii prin educarea populaţiei şi creşterea accesului la tratament.**
SRFRA sustine imbunatatirea sanatatii reproducerii prin educarea populatiei si cresterea accesului la tratament. Societatea Romana pentru Fertilitate si Reproducere Asistata (SRFRA) saluta decizia autoritatilor de a relua subprogramul pentru Fertilizare in vitro si Embriotransfer (FIV/ET), confirmata prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 386/2015.
Comunicat de presă - Societatea de educaţie contraceptivă şi sexuală Specialiştii Planifică Neprevăzutul! Au răspuns la peste 4.000 de întrebări despre sex si contraceptie