Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 1.100 de copii cu infecţii respiratorii şi pneumonie în ultima săptămână
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.100 de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu vârste de până în 14 ani, au ajuns la medic în ultima săptămână cu diverse forme de infecţii respiratorii şi pneumonie, 27 dintre aceştia necesitând internarea, potrivit datelor afişate miercuri pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Dintre cei 1.625 de pacienţi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii, 1.042 sunt copii care au între 0 şi 14 ani, cele mai multe internări, în număr de 12, fiind la grupa de vârstă 0-4 ani.
În cazul pneumoniilor, chiar dacă această boală se manifestă cu precădere în rândul adulţilor, în ultima săptămână cei mai mulţi bolnavi au fost copiii. Astfel, din totalul de 121 de pacienţi, s-au înregistrat 30 de cazuri la copii care au între 5 şi 14 ani şi 29 de cazuri la copii de până la patru ani, zece dintre ei ajungând pe patul de spital.
Numărul infecţiilor respiratorii şi al pneumoniilor a crescut, faţă de săptămâna precedentă, cu peste 22%.
La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud nu a fost raportat, până acum, niciun caz de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Număr dublu de internări din cauza bolilor respiratorii Numărul bistriţenilor care au ajuns pe patul de spital din cauza bolilor respiratorii s-a dublat în numai o săptămână, incidenţa cea mai mare a internărilor fiind în rândul celor diagnosticaţi cu gripă sezonieră, potrivit datelor comunicate miercuri de Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud...
Bistriţa-Năsăud: Peste zece cazuri de gripă, semnalate într-o singură săptămână în judeţ Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au raportat, în intervalul 28 martie - 3 aprilie, un număr de 12 cazuri de gripă, dintre care opt la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani, două la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, iar restul la persoane de peste 50 ani, potrivit datelor afişate...