Cele mai citite
 


Miting al taximetriştilor, pe 18 noiembrie
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi organizează în data de 18 noiembrie, între orele 11:.00 şi 17:00 un miting de protest în Piaţa Constituţiei din Capitală, urmat de un marş, conform unui comunicat de presă.
La acţiunea de protest sunt aşteptaţi să participe circa 3.500 de taximetrişti din Bucureşti şi din ţara. Mitingul va fi urmat de un marş dinspre sala Polivalentă până în Piaţa Victoriei.
Acţiunea de protest, conform comunicatului, este împotriva dezinteresului general al Guvernului şi al Ministerului Sănătăţii faţă de problemele majore cu care se confruntă transportatorii autorizaţi (P.F.A).
,,În ultima perioadă v-au fost aduse la cunoştinţă pe cale oficială o parte dintre problemele grave cu care ne confruntăm şi v-am trimis solicitări oficiale pentru dialog dar, din păcate, la niciuna dintre adresele noastre nu am primit răspuns. Pentru a preîntâmpina această manifestare vă rugăm domnule prim-ministru să acceptaţi la discuţii o delegaţie a Asociaţiei noastre cu care să semnaţi ulterior un protocol clar, care să cuprindă măsuri şi termene de punere în practică', se spune în Scrisoarea Deschisă trimisă primului ministru Emil Boc şi semnată de preşedintele Asociaţiei, Viorel Radu.
Organizatorii protestului susţin că sunt profund dezamăgiţi de atitudinea lipsită de transparenţă a ministrului sănătăţii, Atilla Cseke, care, sfidând realitatea a adus agentul economic-Persoana Fizica Autorizată - în pragul disperării.
'Doreşte de la aceştia plăţi retroactive pe ultimii cinci ani, plus penalităţi, deşi nu a prestat pentru aceştia nicio activitate gratuit. Dorim echitate între Persoana Fizică Autorizată şi Societăţile Comerciale care atunci când angajează o persoană şi încheie contract de asigurări medicale în numele său nu este obligată să plătească retroactiv pe ultimii cinci ani asigurări medicale dacă aceasta nu a avut un asemenea contract înainte de a se angaja', spune Radu.
La nivel naţional, susţine comunicatul, sunt aproximativ 30.000 de taximetrişti independenţi şi peste 500.000 de Persoane Fizice Autorizate care doresc să plătească asigurările de sănătate de la data semnării contractului de asigurări medicale şi nu retroactiv pe ultimii cinci ani, cum prevede legea 95/2006 art 259 alin 7.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Baciu: Premierul Boc a oferit salariul minim de 640 de lei, CSDR iese în stradă Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) îşi menţine decizia de a organiza un miting de protest pe data de 5 octombrie, după ce sâmbătă premierul Emil Boc a propus un salariu minim de 640 de lei din anul 2011, în timp ce reprezentanţii CSDR au solicitat 750 de lei.
Mureş: Miting de protest pentru redeschiderea Spitalului din Sărmaşu Primăria oraşului Sărmaşu din judeţul Mureş a anunţat, joi, că în faţa spitalului din localitate, închis în această lună, întrucât a fost inclus pe lista Ministerului Sănătăţii în vederea transformării în cămin pentru vârstnici, va fi organizat un miting de protest pentru redeschiderea unităţii sanitare...
Miting de protest al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, săptămâna viitoare, în faţa Guvernului Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează pe 5 martie un miting de protest în faţa Guvernului, prin care cere, printre altele, indexarea indemnizaţiei lunare de handicap şi acordarea de bilete speciale de călătorie.
Miting de protest faţă de situaţia din sistemul de sănătate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania (COPAC) organizează, luni, un miting de protest faţă de situaţia gravă din Sistemul Public de Sănătate din România.
Argeş: Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Câteva sute de persoane au participat miercuri seară, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar, în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.