Cele mai citite
 


Sectorul IT&C, esenţial pentru creşterea economică a României
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sectorul IT&C este esenţial în generarea creşterii economice, fiind o sursă permanentă de inovare şi o resursă de neevitat pentru optimizarea activităţilor, iar România poate face salturi tehnologice deosebite dacă va învăţa din experienţa celorlalte state, a declarat marţi ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, în cadrul unei conferinţe cu tema 'Soluţii NTI&C pentru Administraţia Publică'.
Evenimentul a fost organizat de Camera Franceza de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) în parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi Asociaţia patronală a industriei de software şi servicii (ANIS). Acesta vine în întâmpinarea unei nevoi exprimate a MCSI de a identifica competenţe avansate în structurarea şi gestionarea informaţiilor din administraţia publică şi facilitarea accesului utilizatorilor la aceste informaţii.
'Piaţa informatică din România depinde în foarte mare măsură de cheltuielile din sectorul public şi, în ultimii zece ani, acesta a cheltuit peste un miliard de euro doar pentru programe pentru reţele, servicii de comunicare, şi din costurile direcţiilor informatice la nivel de administraţie centrala si locală, educaţie, sănătate publică, asigurări sociale sau apărare', a declarat Eugen Schwab-Chesaru, director general Pierre Audoin Consultants.
Domeniul IT&C reprezintă astăzi pentru România, ca şi pentru majoritatea statelor lumii, un sector strategic al economiei naţionale. În acest context, din perspectiva ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, comunicaţiile în bandă largă reprezintă un vector al dezvoltării economice, precum şi o soluţie de ieşire din criza economică prin crearea de locuri de muncă.
Prin Strategia guvernamentală de dezvoltare a comunicaţiilor electronice în bandă largă în România, pentru perioada 2009-2015, au fost fixate o serie de obiective generale care au ca scop creşterea ratei de penetrare, la nivelul gospodăriilor, a conexiunilor în bandă largă, creşterea gradului de acces la serviciile de comunicaţii electronice de bandă largă la nivelul populaţiei, conectarea şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor în bandă largă la nivelul IMM-urilor, creşterea ratei de penetrare a serviciilor de comunicaţii electronice de bandă largă pentru zonele dezavantajate din punctul de vedere al accesului şi creşterea ofertei de servicii online pentru sectorul guvernamental şi cel de afaceri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Criza economică are un impact negativ asupra femeilor din România /studiu/ Criza economică are un impact negativ asupra femeilor din România, cel puţin aceasta este concluzia studiului 'Impactul crizei economice asupra femeilor", care urmeaza sa apara luna viitoare. 'Femeile erau deja un grup vulnerabil, iar acum situatia lor este cu atât mai rea. Daca inainte se punea problema...
Candidaţii la Primăria Reşiţei despre atragerea de investitori şi adaptarea învăţământului la piaţa muncii - grupaj Nouă dintre candidaţii la Primăria municipiului Reşiţa au răspuns întrebărilor AGERPRES despre refacerea identităţii oraşului, atragerea de investitori şi crearea unor noi locuri de muncă, precum şi despre recorelarea învăţământului cu cerinţele de pe piaţa muncii.
Bogdan Balaci: România trebuie să se concentreze şi să profite de punctele ei tari, iar IT-ul este un punct tare Directorul general al IBM, Bogdan Balaci, membru în Board-ul Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre evoluţia pieţei de IT, despre "punctele tari" pe care le are România la acest capitol, dar şi despre proiectele recente de investiţii ale companiei...