Cele mai citite
 


Covasna: Campanie de recoltare de sânge la Baraolt, pe fondul scăderii numărului de donatori
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de transfuzie sanguină Covasna, care se confruntă în ultima perioadă cu o scădere drastică a numărului de donatori, a organizat miercuri o campanie de recoltare de sânge în oraşul Baraolt în încercarea de a suplimenta rezerva de sânge.
În cursul dimineţii, aproximativ 30 de donatori s-au prezentat la dispensarul din localitate, un număr de cinci ori mai mare faţă de cel înregistrat zilnic în municipiul Sfântu Gheorghe.
Directorul centrului, dr. Imreh Laszlo, a declarat, pentru AGERPRES, că intenţionează să organizeze o campanie similară în zona oraşului Întorsura Buzăului până la sfârşitul acestui an, menţionând că, pe fondul scăderii numărului de donatori, instituţia poate asigura necesarul de sânge doar pentru spitalele din judeţ, nu şi pentru cele din afara acestuia, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.
Dr. Istvan Laszlo a declarat că multe dintre persoanele care se prezintă pentru donare fac acest gest nu din considerente umanitare, ci pentru că sunt recompensate cu un bon de alimente în valoare de 61 de lei. Unele sunt refuzate pentru că sunt anemice ori subponderale.
Potrivit acestuia, există şi oameni care întreabă dinainte cât primesc în schimbul sângelui şi renunţă la intenţia de a dona pe motiv că preţul este prea mic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Pompierii din Întorsura Buzăului au participat la campania de donare de sânge Sfântu Gheorghe, 16 nov /Agerpres/ - Centrul de transfuzie sanguină Covasna, care a demarat o amplă campanie de atragere a donatorilor, a organizat marţi o acţiune de colectare de sânge în oraşul Întorsura Buzăului.
Covasna: Pompierii din Întorsura Buzăului au participat la campania de donare de sânge Sfântu Gheorghe, 16 nov /Agerpres/ - Centrul de transfuzie sanguină Covasna, care a demarat o amplă campanie de atragere a donatorilor, a organizat marţi o acţiune de colectare de sânge în oraşul Întorsura Buzăului.
Covasna: Sediu nou pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe are un nou sediu, într-o fostă grădiniţă din apropierea Pieţei Centrale din municipiu care a fost reabilitată şi adaptată cerinţelor medicale.
Campanie de donare de sânge, lansată de Societatea Studenţilor în Medicină Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi cu sprijinul fundaţiei Ozone şi al clinicii Medlife vor lansa o nouă ediţie a campaniei 'Donează Sânge! Fii Erou', informează un comunicat de presă remis duminică AGERPRES.
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Bihor: Poliştii locali donează sânge, la apelul public al Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, 18 iul/Agerpres/- Poliţiştii locali din Oradea au început luni, o campanie de donare de sânge, ca urmare a apelului public făcut de Centrul de Transfuzie Sanguină, aflat în situaţie critică, a anunţat, într-un comunicat, Primăria Oradea.