Cele mai citite
 


La San Francisco nu mai este permisă vânzarea jucăriilor cu feluri de mâncare nesănătoase
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La San Francisco se interzice prin lege ca jucăriile să fie asociate la vânzare cu feluri de mâncare ce depăşesc 600 de calorii, au prea multă grăsime, sare şi zahăr. Restaurantele fast-food pot pune jucării doar la felurile de mâncare care îndeplinesc standardele de nutriţie, informează BBC.
San Francisco este primul mare oraş american care aprobă o astfel de măsură. Legea, care va intra în vigoare în decembrie 2011, impune ca mâncarea destinată copiilor, la care sunt asociate jucării, să aibă sub 600 de calorii, doar 35% trebuind să provină din grăsime. În lege se mai limitează folosirea de grăsimi saturate şi se cere ca felurile de mâncare să fie însoţite de fructe sau legume.

'Ceea ce mănâncă copiii noştri îi îmbolnăveşte şi cea mai mare parte a hranei este fast-food', spune un consilier municipal, adăugând că scopul deciziei este 'conlucrarea cu restaurantele şi industria fast-food, în vederea prezentării unor oferte mai sănătoase'.

Legea este considerată de oficialii din domeniul sănătăţii publice şi militanţii pentru o viaţă sănătoasă un pas înainte în încercarea de a limita obezitatea, fenomen în creştere la copiii americani. O măsură similară a fost adoptată acum şase luni în Santa Clara County din California, o mare parte din restaurante fiind vizate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
San Francisco interzice meniul Happy Meal de la McDonald's Primăria din San Francisco în urma denunţurilor unui grup de părinţi a interzis acest meniu care oferă o jucărie alături de alimente cu conţinut mare de grăsimi. McDonald's a primit o mare lovitură în ţara în care s-a născut. Nu este vorba de a împiedica vânzarea hamburgerilor în mod drastic, ci de un...
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Becel întreabă specialiștii: Cum înţelegem corect eticheta nutriţională? Eticheta nutriţională a produselor alimentare îţi oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora. Dacă urmăreşti să ai o alimentaţie echilibrată, este bine să-ţi creezi un obicei din a citi eticheta nutriţională. Mai mult, trebuie să te asiguri că înţelegi corect informaţiile citite, iar...
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...