Cele mai citite
 


Allianz speră că va obţine un profit operaţional de 7,2 miliarde de euro în 2010
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai mare asigurator din Europa, Allianz SE, şi-a reafirmat miercuri estimările privind rezultatele financiare din acest an, după ce a raportat un profit net peste aşteptările analiştilor, în trimestrul trei din 2010, transmite Bloomberg.
Profitul net al Allianz, prezentă şi în România, a scăzut, în perioada iulie-septembrie 2010, la 1,26 miliarde de euro (1,74 miliarde de dolari), comparativ cu 1,37 miliarde de euro în perioada similară din 2009. Analiştii estimau câştiguri de 1,2 miliarde de euro.
'Datorită acestei performanţe solide, mă aştept ca profitul operaţional din 2010 să tindă spre marginea superioară a ţintei intervalului nostru de profit', de 7,2 miliarde de euro, plus sau minus 500 milioane de euro, a declarat directorul general al companiei germane, Michael Diekmann.
Divizia de asigurări de proprietate şi de accident a Allianz a raportat pentru trimestrul trei din 2010 o creştere a profitului net de 12%, la 872 milioane de euro, datorită 'îmbunătăţirii rezultatelor la subscrierea poliţelor de asigurare şi a veniturilor operaţionale din investiţii mai ridicate', a anunţat grupul german.
'Preţurile pe unele dintre principalele noastre pieţe continuă să crească şi ne aşteptăm să-şi menţină această tendinţă şi în 2011', a declarat directorul financiar al Allianz, Oliver Baete.
Profitul la divizia de asigurări de viaţă şi de sănătate a scăzut cu 33%, la 445 milioane de euro iar profitul net la divizia de gestionare a activelor aproape s-a dublat, la 281 milioane de euro, faţă de 146 milioane de euro în trimestrul trei din 2009.
Acţiunile Allianz au crescut anul acesta cu 6,1% la bursa din Frankfurt, evaluând compania la 42 miliarde de euro.
În România, Allianz-Ţiriac Asigurări a înregistrat un profit operaţional de peste 3,5 milioane de euro (circa 15 milioane de lei), în primele şase luni din acest an, în ciuda creşterii obligaţiilor de plată cu despăgubirile determinată de inundaţii şi de majorarea TVA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Generali Asigurări a lansat GaranT, o asigurare de tip unit-linked cu profit garantat Generali Asigurări a lansat GaranT, asigurare de tip unit-linked care oferă clienţilor garanţia că vor avea, la maturitatea poliţei, cea mai mare valoare a unei unităţi de fond înregistrată pe toată perioada derulării contractului.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover, orientat către acoperirea imediată a riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident la care este expusă în special populaţia activă.
Cheltuielile de consum şi taxele au lăsat puţine resurse de investiţii gospodăriilor din România Satisfacerea nevoilor de bază de consum, impozitele şi contribuţiile de asigurări sociale au lăsat, anul trecut, prea puţine resurse de investiţii gospodăriilor din România, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.
INTERVIU/Ahciarliu:Piaţa de leasing poate creşte cu 10% în 2015, stimulată de noile facilităţi fiscale şi creşterea finanţărilor cu fonduri UE Piaţa românească de leasing financiar ar putea creşte cu 10% în acest an, de la un nivel de 1,32 miliarde euro în 2014, pe fondul extinderii finanţărilor către proiectele din sectorul agricol cu fonduri europene, dar şi al creşterii numărului de clienţi, după introducerea unor stimulente în noul Cod...