Cele mai citite
 


Satu Mare: Romii se plâng de accesul îngreunat la serviciile de sănătate
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Romii din judeţul Satu Mare se plâng că accesul acestora la serviciile de sănătate este îngreunat, iar cei care reuşesc să ajungă la medici de cele mai multe ori sunt trataţi cu superficialitate.
Reprezentantul Asociaţiei Tinerilor Romi, Arpad Iuonaş, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri privind accesul romilor la sănătate, că la serviciile de urgenţă romii nu sunt bine primiţi, sunt puşi să aştepte, sunt trataţi cu superficialitate şi prin urmare şi-au pierdut încrederea în medici. De asemenea, acesta a dat exemplul unui caz din Ardud, unde un rom vârstnic bolnav de cancer nu a fost niciodată vizitat de medic.
'Merg doar cu copiii la medic, când sunt bolnavi, în unele situaţii romii se tratează acasă cu leacuri băbeşti. La Ardud ambulanţa nu merge decât până la intrarea în cartierul romilor, romii din Halmeu spun că medicii au o tentă rasistă', a susţinut Iuonaş.
Consilierul prefectului pe probleme de romi, Gheorghe Covaci, a subliniat faptul că foarte mulţi romi au problemele cu actele de identitate, lucru care îngreunează accesul acestora la serviciile de sănătate, nu pot fi înscrişi la medici de familie, nu beneficiază de ajutoare sociale şi nici nu se pot angaja.
Preşedintele Centrului Romilor pentru Politici de Sănătate SASTIPEN, Daniel Rădulescu, organizatorul dezbaterii, a declarat că astfel de probleme se întâlnesc aproape peste tot în ţară, sunt reprezentanţi în instituţii care nu au auzit încă de 'incluziunea romilor', rolul studiilor făcute de aceştia fiind acela de a propune politici coerente pentru eliminarea acestor nereguli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Satu Mare: Ambulanţă modernă, nefolosită de şase luni O ambulanţă modernă, cu aparatură de ultimă generaţie, ce a intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare de aproximativ şase luni de zile, stă nefolosită din cauza lipsei de medici specialişti.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Ambulanţa, va deveni funcţional în acest an Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, urmând să asigure un centru de comandă unic dotat cu un sistem informatic performant, va deveni funcţional până la finele anului, a anunţat, vineri, primarul general, Gabriela Firea...
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.