Cele mai citite
 


Timiş: Pacienţi cu afecţiuni vasculare, operaţi de chirurgul american Lee Dellon, printr-o metodă personală
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei bolnavi din vestul ţării, care suferă de afecţiuni vasculare grave ale membrelor inferioare, provocate de diabetul zaharat, sunt operaţi, în aceste zile, la Timişoara, de prof.
Lee Dellon, fondatorul Institutului Dellon pentru Chirurgia Nervilor Periferici, Baltimore (SUA) şi prof.
Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara.

Mihai Ionac a declarat, miercuri, că intervenţiile chirurgicale constau în decompresia de nerv periferic la nivelul membrelor inferioare.

'Este o metodă de tratament chirurgical pe care a descoperit-o profesorul Lee Dellon. Prin aceste operaţii, pacienţii pot scăpa de durerile sau de anestezia de la nivelul picioarelor, care reprezintă una dintre cauzele cele mai frecvente de amputaţie', a subliniat Ionac.

Pe lângă intervenţiile operatorii, profesorul Dellon va susţine, miercuri seara, o prelegere publică cu tema 'Indicaţiile neurolizei la pacienţii cu compresiune nervoasă şi neuropatie''. Tema propusă este adresată unei multitudini de specialităţi medicale şi chirurgicale, printre care se numără Chirurgia Plastică, Neurochirurgia, Ortopedia, Diabetologia, Reumatologia şi, nu în ultimul rând, Medicinei de Familie.

Succesul medicului american în tratarea neuropatiei diabetice este astăzi regăsit prin distincţia de cel mai bun medic din Statele Unite ale Americii între anii 2007-2008. El este profesor de chirurgie plastică şi neurochirurgie de la Universitatea 'Johns Hopkins' Maryland, Baltimore, una dintre cele mai prestigioase din lume, din rândul profesorilor care au lucrat aici, 34 fiind laureaţi ai Premiului Nobel, dintre care 16 pentru medicină.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Screening pentru bolnavii cu neuropatie diabetică Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara demarează, de marţi, o nouă sesiune de screening destinată pacienţilor care suferă de neuropatie diabetică, acţiune ce urmăreşte prevenirea amputaţiilor de membre în rândul acestor bolnavi.
Timiş: În zece ani de chirurgie vasculară, medicii Spitalului Judeţean au ajutat sute de pacienţi să evite amputarea Clinica de Chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara a împlinit, vineri, zece ani, timp în care aici au fost introduse cele mai moderne tehnici şi dotări de aparatură medicală, pentru a salva vieţi şi pentru a-i ajuta pe pacienţi să evite operaţia de amputare.
Timiş: Noi operaţii amânate din lipsă de materiale la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Mihai Ionac, şi managerul general al unităţii, prof. Marius Craina, se contrazic în ceea ce priveşte criza de materiale necesare efectuării operaţiilor de salvare de la amputaţii a membrelor sau salvarea vieţii unor pacienţi...
Timiş: Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean, modernizată după o investiţie de aproape 150.000 de euro Proiectul de renovare şi modernizare a Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara s-a finalizat, după o investiţie totală de aproape 150.000 de euro, din care 55.000 de euro au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Timişoara, diferenţa fiind acoperită din donaţii şi sponsorizări de...
Timiş: Proiect european ERASMUS+ pentru reducerea numărului de amputaţii Spitalul Judeţean Timişoara găzduieşte luni şi marţi întâlnirea inaugurală a unui proiect ERASMUS+ de care vor beneficia medicii specializaţi în chirurgie vasculară şi endovasculară, prin Centrul pentru Promovarea Învăţării Permanente (CPIP), şi care va permite extinderea aplicării tehnicilor moderne...
Timiş: Cel mai tânăr pacient operat în Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean a avut 4 ani Cel mai tânăr pacient care a fost operat în Clinica de Chirurgie Vasculară (CCV) a Spitalului Judeţean Timişoara a avut patru ani, iar cel mai vârstnic 97 de ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii.