Cele mai citite
 


Maramureş: Datoriile CJAS către spitale au ajuns la 14 milioane lei
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Restanţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Maramureş către spitale sunt estimate în prezent la peste 14 milioane lei.
Cea mai mare datorie pe care Casa o înregistrează către o unitate medicală este la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare, în cuantum de 8 milioane lei.

'La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare avem o restanţă de 8.705.213,85 lei, din care o parte este pe luna august - peste 3 milioane de lei, iar pe luna septembrie - 5.344.523,95 lei. La Spitalul de Boli Infecţioase avem un total restant în sumă de 520.552,66 lei, din care 37.264,70 lei pe august şi 483.287,96 lei pe septembrie', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate, Claudia Ganea.

În ceea ce priveşte Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare, Casa are de achitat o datorie pe luna septembrie în cuantum de 308.552,72 lei, iar la Spitalul orăşenesc din Sighetu Marmaţiei - 1.990.710,98 lei.

CJAS Maramureş înregistrează restanţe şi faţă de Spitalul Baia Sprie - 85.037,12 lei, Cavnic - 139.833,98 lei, Spitalul de Recuperare Borşa - 1.068.434,52 lei, Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş - 469.163,98 lei, Spitalul Vişeu de Sus - 1.057.057,52 lei şi Centrul de Sănătate Şomcuta Mare - 174.882,43 lei.

De asemenea, CJAS Maramureş are înregistrate restanţe şi faţă de unităţile medicale private, cum ar fi spitalul Euromedica Baia Mare, unde există o restanţă de aproape 50.000 lei.

Totalul facturilor pe care CJAS Maramureş le are faţă de toate spitalele din Maramureş ajung la suma de 14.589.814,40 lei.

Reprezentantul CJAS Maramureş s-a arătat reţinut în ceea ce priveşte posibilitatea achitării integrale a datoriilor către toate unităţile medicale până la sfârşitul anului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
Maramureş: Investiţie de 20.000 de euro pentru modernizarea secţiei de balneo-fizioterapie a Spitalului Judeţean Baia Mare, 9 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş a investit aproximativ 20.000 de euro în modernizarea secţiei de baleneo-fizioterapie, aceasta fiind necesară ca urmare a solicitărilor crescute din partea pacienţilor.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Maramureş: Sănătatea mai are nevoie de 46 milioane lei pentru a funcţiona optim Baia Mare, 18 oct /Agerpres/- Pentru a putea funcţiona în condiţii optime până la sfârşitul anului, sistemul de sănătate al judeţului Maramureş mai are nevoie de aproape 46 milioane de lei.