Cele mai citite
 


Galaţi: Situaţie limită la Spitalul Judeţean
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi nu mai poate asigura, din cauza lipsei de fonduri, servicii medicale pentru cazurile de urgenţe medicale decât pentru maxim trei zile, în timp ce bolnavii cronici mai pot fi internaţi doar dacă sunt de acord să îşi cumpere singuri medicamente.
În acest context, membrii consiliului medical al Spitalului Judeţean Galaţi au decis ca începând de joi bolnavii cronici care nu reprezintă urgenţe să fie reprogramaţi la internare sau trataţi în ambulatoriu.

Managerul Spitalului Judeţean Galaţi, dr.Marin Crăciun, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că s-a ajuns la această situaţie, deoarece Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi nu a decontat serviciile medicale aferente lunii septembrie, iar contractul pentru lunile noiembrie şi decembrie nu acoperă cheltuielile reale, lucru care ar putea fi corijat prin semnarea unui act adiţional, fapt ce ar presupune alocarea a 47% din fondul de rezervă al CJAS.

Pe de altă parte, directorul economic al CJAS Galaţi, Iulia Petcu, a declarat că se vor achita serviciile medicale aferente lunii septembrie - în valoare de 4,8 milioane lei- însă în prezent conturile CJAS Galaţi sunt goale, situaţie ce se poate însă, schimba, de la o oră la alta.

Spitalul Judetean Galaţi are o capacitate de 1.300 de paturi şi deserveşte patru judeţe din sud-estul ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Spitalele gălăţene au bani doar până în august sau septembrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a finalizat încheierea noului contract cadru cu unităţile sanitare gălăţene, la capitolul spitale fiind alocată pentru perioada aprilie-decembrie suma de 82.190.573 lei, cu 8% mai mică decât în anul anterior, a anunţat, miercuri, directorul instituţiei...
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.
Galaţi: Circa 144 milioane lei de la CJAS pentru funcţionarea unităţilor sanitare timp de două luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a primit 143,9 milioane lei cu care finanţează sistemul de sănătate gălăţean până la începutul lunii iunie, când este programată încheierea contractului-cadru pe anul în curs, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Olimpia...