Cele mai citite
 


Medicii din sistemul privat vor sa se dezvolte prin colaborarea cu sectorul public
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Directorii spitalelor private, care fac parte din Patronatul Spitalelor si Centrelor Private din România, au cerut autoritatilor statului sa incurajeze dezvoltarea sectorului privat si colaborarea acestuia cu sectorul public.

In opinia medicilor din sistemul medical privat, nu este suficient ca sectorul privat sa fie lasat sa functioneze independent ci este necesar ca serviciile oferite de acesta sa poata fi integrate sistemului public de sanatate.
 
"Patronatul Spitalelor si Centrelor Private din România militeaza pentru ca reforma sistemului national de sanatate sa se realizeze tinand in centrul atentiei nevoile pacientului", se arata intr-un comunicat de presa remis cu ocazia intâlnirii medicilor din sistemul privat, la Arad. Printre ideile conturate in cadrul intâlnirii se numara necesitatea informatizarii sistemului de sanatate privat, parte a sistemului national public de sanatate. De asemenea, se doreste crearea unei baze de date a pacientilor care se adreseaza operatorilor privati de servicii de sanatate, pornind de la analiza platformelor informatice existente pe piata romaneasca, apte sa asigure gestiunea informatiilor medicale si personale ale pacientilor din România. Medicii din sistemul privat doresc sa fie respectat dreptul asiguratilor de a accesa oricare furnizor de servicii medicale de calitate, eligibil pe teritoriul României.
 
"Reforma sistemului trebuie sa vizeze aspecte importante cum ar fi certificarea, finantarea si informatizarea actului medical, sens in care se impune elaborarea si implementarea unor standarde de calitate la nivelul tuturor furnizorilor de servicii medicale alaturi de metodologii unitare de raportare in sistem informatizat", se mai arata in comunicatul de presa. Patronatului Spitalelor si Centrelor Private din România s-a intrunit, la Arad, in cadrul Spitalului privat Genesys cu scopul de a dezbate diverse probleme de interes medical, legislativ si organizatoric pentru o mai buna functionare a sistemului privat de sanatate din Romania.
 
Articol preluat de la Agerpres (sursa ziarul Bursa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
V. Ciurel (AXA Asigurări):Riscul politic este una dintre cele mai mari probleme la reforma sănătăţii Riscul politic, partea operaţională şi de funcţionare în colectarea banilor pentru asigurări şi riscul de fraudă în sistemul medical sunt o parte dintre riscurile identificate de asigurători în aplicarea reformei în sănătate.
Arad: Centru pentru vârstnici, îngrijiri paliative şi pentru bolnavii de Alzheimer, inaugurat în comuna Vladimirescu Un centru pentru vârstnici, îngrijiri paliative şi pentru bolnavii de Alzheimer a fost inaugurat, vineri, în noul cartier ''Via Carmina'' din comuna Vladimirescu, în prezenţa a numeroase oficialităţi.
Arad: Centru de permanenţă medicală la Şiria Un centru de permanenţă medicală a fost deschis, joi, în comuna arădeană Şiria.
Preşedintele interimar al CJ Arad: Este important să continuăm investiţiile în sistemul medical arădean Arad, 26 aug /Agerpres/- Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, a apreciat, miercuri, că este important ca investiţiile în sistemul medical arădean să fie continuate.
Arad: Ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la inaugurarea secţiei de Radiologie a Spitalului din Sebiş Esther Blythe, ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, a apreciat miercuri, în localitatea arădeană Sebiş, eforturile pe care organizaţia condusă de medicul britanic Graeme Giles, "Europa pentru Europa", le-a depus pentru crearea bazelor unui parteneriat româno- britanic în domeniul...
Arad: Prof univ dr Aurel Ardelean i-a fost acordat titlul de 'Personalitate a judeţului' Arad, 14 mai /Agerpres/- Consiliul Judeţean Arad i-a conferit, joi, preşedintelui rector fondator al Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad, prof univ dr Aurel Ardelean, titlul de 'Personalitate a judeţului Arad', cea mai înaltă distincţie acordată în judeţ.