Cele mai citite
 


Rusia, tara cu cel mai mare numar de fumatori din lume /OMS/
joi, 11 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Rusia are cel mai mare numar de fumatori din lume, indica un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii prezentat marti Ministerului rus pentru sanatate publica si dezvoltare sociala.

"Consumul mare de tutun este observat in toate categoriile sociale indiferent de vârsta sau sex, ceea ce reprezinta o grava amenintare pentru sanatatea rusilor", a afirmat Iuri Voronin, ministrul adjunct al sanatatii publice, citat de RIA Novosti.
 
Potrivit unui sondaj realizat de OMS in 2009, peste 60% din barbatii rusi sunt fumatori, procentul in rândul femeilor fiind de 22%. În total, Rusia are aproape 44 milioane de fumatori, ceea ce inseamna 40% din populatia tarii.
 
Conform datelor ministerului, 17% din decesele din Rusia au legatura cu consumul de tutun. În fiecare an, in Rusia mor din cauza fumatului 400.000 de oameni.
Autoritatile intentioneaza ca, in decurs de cinci ani, sa scada procentul fumatorilor de la 40% la 25%. În acest sens vor fi luate mai multe masuri, precum interzicerea fumatului in locurile publice, interzicerea reclamelor la tigari, cresterea accizelor la tutun.
În octombrie a.c., premierul rus Vladimir Putin le cerea membrilor guvernului sau sa se lase de fumat si sa fie astfel un exemplu pentru cetatenii tarii.
AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia, ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume /OMS/ Moscova, 9 nov /Agerpres/ - Rusia are cel mai mare număr de fumători din lume, indică un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentat marţi Ministerului rus pentru sănătate publică şi dezvoltare socială.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
OMS: Ţările încă nu fac suficient pentru a combate fumatul În 19 ţări, cu o populaţie totală de peste 1 miliard de oameni, sunt în vigoare legi care cer ilustrarea mai elocventă pe pachetele de ţigări a riscurilor pe care le presupune fumatul, dar un număr prea mare de ţări tot nu fac destul pentru scăderea proporţiei de fumători, constată un raport al Organizaţiei...
Numărul de fumători în creştere puternică în lume din 1980, potrivit unui raport Proporţia populaţiei mondiale care fumează s-a diminuat din 1980, însă numărul fumătorilor a crescut puternic, ca urmare a creşterii demografice, conform unui raport american publicat marţi, relatează AFP.
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
Taxele pe tutun şi interdicţiile privind fumatul pot salva milioane de vieţi (studiu) Măsurile antifumat, printre care mărirea taxelor la produsele pe bază de tutun, interzicerea reclamelor la ţigări sau a fumatului în spaţiile publice, pot preveni zeci de milioane de decese premature pe întreg globul, conform unui studiu publicat luni, informează Reuters.