Cele mai citite
 


Tehnologii avansate în medicină
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Progresele tehnologice spectaculoase care constituie trăsăturile esenţiale ale acestui secol se regăsesc şi în medicină.
Noile tehnologii, chirurgia miniminvazivă şi în special chirurgia robotică vor fi teme care vor fi abordate în cadrul Simpozionului de Tehnologii Avansate care se va desfăşura în perioada 11 - 13 noiembrie la Institutul Naţional de Statistică din Bucureşti.
'Progresul în tehnicile specifice asistate de computer (ex.: imagistica digitală, diagnosticarea cu ajutorul computerului, chirurgia ghidată radiologic, chirurgia robotică etc.) combinat cu instrumentele de integrare a tehnicilor asistate de computer (ex. PACS, Evidenţa Medicală Electronică - EMR, telemedicina etc.) oferă acum un plus de valoare sau o înlocuire a procedurilor existente în îngrijirea medicală. Pentru prima dată în România, am organizat un simpozion în care participantul va avea perspectiva unică în care transformarea treptată a teoriei în realitate practică poate fi observată în mod direct. Pe scurt, acest simpozion are ca scop diminuarea distanţei dintre disciplinele de inginerie biomedicală şi medicină clinică (incluzând chirurgie, informatică şi imagistică de diagnostic şi interven& #355;ională), pentru a promova educaţia şi schimbul de idei noi şi a crea cadrul pentru prezentarea şi publicarea cercetărilor inovatoare', a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie generală şi Transplant Hepatic Fundeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Irinel Popescu: Chirurgia robotică este chirurgia viitorului Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Robotica aparţine mai degrabă viitorului decât prezentului, de aceea a creat multe controverse, a declarat joi prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, într-o conferinţă de presă prilejuită...
În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice, din care 400 de Institutul Fundeni, 100 la Spitalul Floreasca şi 80 la Cluj, adică în cele trei centre din ţară unde se practică această tehnică, a anunţat joi, în conferinţă de presă, prof. dr. Irinel Popescu, cu prilejul ...
Irinel Popescu: Îmi doresc ca în medicina românească să se facă mai multă cercetare fundamentală Profesorul Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, îşi aniversează vineri ziua de naştere.
Interviu cu prof. dr. Irinel Popescu: Transplantul hepatic şi cercetarea au crescut şansele de supravieţuire ale bolnavilor De la începutul acestui an au avut loc mai multe evenimente la care a participat şi Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacek" din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi care marchează aspecte din activitatea centrului. Despre aceste evenimente şi preocupările specialiştilor a...
Peste 600 de intervenţii chirurgicale robotice până în prezent, la Institutul Clinic Fundeni Peste 600 de intervenţii chirurgicale robotice au fost efectuate până în prezent la Institutul Clinic Fundeni - Clinica de chirurgie generala şi transplant hepatic, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Irinel Popescu, şeful clinicii.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.