Cele mai citite
 


Noi tratamente pentru acnee, piele sensibilă şi împotriva mătreţii
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie, Alergologie si Imunologie
 

Dermatologul trebuie să depisteze peste 3.000 de boli, iar 98% dintre consultaţii sunt pentru boli precum dermatita atopică, acnee, uscăciunea pielii, a declarat miercuri dr. Mihaela Leventer, specialist dermatolog, într-o conferinţă de presă.

Pielea sănătoasă este influenţată de calitatea vieţii, de genetică, de factorii de mediu, iar o educaţie pentru adaptarea tipurilor de cosmetice la tipurile de piele este necesară.

 

O statistică americană a evidenţiat că oamenii cheltuiesc o treime din venituri pentru îngrijirea pielii, a subliniat medicul, adăugând că pentru a avea o piele sănătoasă nu trebuie să fumăm, să consumăm puţin alcool, să nu ne expunem la soare, să nu traumatizăm pielea storcând coşurile.

 

Acneea afectează 85% dintre adolescenţi, dar se întâlneşte şi la adulţi. Tratamentul are trei paşi: tratament cosmetic, terapie locală şi medicamente, a explicat dr. Leventer. Unul dintre tratamentele de primă linie în acnee este cu Brevoxyl, în tratamentul formelor uşoare până la moderate de acnee vulgară. Cu această cremă se reduc leziunile după aproximativ şase săptămâni. În perioada tratamentului este recomandat să fie folosite produse dermatocosmetice de îngrijire delicată, precum gama Physiogel, a spus dr. Leventer.

 

Gelul şi crema Physiogel sunt cele mai potrivite produse pentru pielea sensibilă, uscată şi care se deshidratează uşor. Atât gelul, cât şi crema hidratează şi catifelează pielea şi acţionează ca o barieră naturală de protecţie împotriva deshidratării, dar şi a factorilor externi.

 

Aceste produse au fost special create pentru a avea o acţiune emolientă şi de protecţie şi pentru a veni în sprijinul persoanelor cu piele uscată şi sensibilă, degradată atât de stilul de viaţă, cât şi de diverse afecţiuni - precum alergii cutanate, dermatită atopică, diabet zaharat, stres, pruritul vârstei înaintate, neurodermită şi psoriazis vulgar - a explicat specialista. Dr. Leventer a menţionat că apa din zonele rezidenţiale ale Bucureştiului este foarte calcaroasă şi multe persoane vin la medic cu uscăciunea pielii. Acest tratament poate fi utilizat pentru o îngrijire a pielii uscate.

 

 

Mătreaţa este clasificată drept o formă mai uşoară de dermatită seboreică cu descuamare vizibilă, dar fără inflamaţie, a explicat dr. Leventer. Mătreaţa alterează calitatea vieţii, deoarece dă o stare de nemulţumire, de nelinişte, un stres permanent, dar afectează şi imaginea publică sau profesională. Conform statisticilor 30% din populaţie suferă din cauza mătreţii, aceasta având o incidenţă redusă înainte de pubertate, mai ridicată între 18-40 ani, în anotimpul rece (ca precădere) şi la anumite grupe de pacienţi (în special cu imunitate scăzută). Bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile, proporţia fiind de 6 la 1.

 

Forma mai gravă a mătreţei, dermatita seboreică, afectează 3-5% din populaţia masculină tânără. Ca orice afecţiune netratată, dermatita seboreică şi forma sa mai uşoară cunoscută ca mătreaţă se pot agrava şi pot determina chiar şi căderea părului. Simptomele pot fi controlate printr-un tratament şi o igienă adecvate, recomandate de medicul specialist, a reliefat dr. Leventer.

 

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor cu dermatită seboreică, Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (GSK), a creat şamponul medicinal Stieprox, pentru tratamentul mătreţei şi dermatitei scalpului, formele uşoare până la moderate, a menţionat medicul.<br /> Stieprox controlează manifestările dermatitei seboreice, elimină scuamele şi blochează pruritul datorită substanţei active ciclopiroxolamină (în concentraţie de 1,5%), care are un efect puternic antifungic şi antiinflamator, a detaliat dr. Leventer.

Notare
Comentarii
de Catalina
Buna ziua!
Si eu am acnee de circa 5 ani de zile si nu stiu cum pot scapa de ea in nici un chip. Am consumat pana acum foarte multe tuburi de unguente, dar efectele daca au fost au fost unele temporare.
Am dat intamplator pe net de niste pastile Derminax care cica iti vindeca cauza care genereaza acneea. Pare destul de interesant, dar as vrea sa stiu daca si alte persoane au folosit suplimentul asta si mai ales daca au avut rezultate.
Multumesc mult!

de Poian
Multe persoane au probleme cu acneea si din cauza faptului ca nu au o alimentatie adecvata.


Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solutii moderne pentru acnee si dermatita Produsele dermatocosmetice pentru pielea afectata de dermatita atopica, acnee si matreata sunt din ce in ce mai variate pe piata farmaceutica de la noi. Principalele probleme ale pielii cu care se confrunta românii sunt acneea, matreata si dermatita atopica. Tratamentul acestor afectiuni nu se reduce...
KERIUM DS – o noua solutie pentru tratarea dermatitei seboreice La Roche-Posay lanseaza Kerium, crema si sampon, pentru tratarea dermatitei seboreice, atat pe fata, cat si pe scalp. Lansarea este insotita de o campanie de educare pe www.dermatitaseboreica.ro si de consultatii de diagnosticare gratuite in cadrul Bioderm Medical Center, in perioada 6-10 februarie...
DERMATITE FRECVENTE LA NOU NĂSCUŢI ŞI SUGARI: Dermatita atopică Dermatita atopică (eczema constituţională), afecţiune cutanată cu incidenţă în creştere, ce evoluează cronic (ani), în pusee, cu perioade de remisiune completă sau parţială, având o etiopatogenie complexă, în care rolul principal îl are interacţiunea factorului genetic (pattern poligenic ) cu factorii...
Dermatita atopică, prezentă la peste 20% dintre copiii din Europa; SRD va demara o campanie de informare Bucureşti, 15 apr/Agerpres/- Dermatita atopică prezintă la nivel mondial o incidenţă în continuă creştere, cu o frecvenţă crescută în ţările dezvoltate economic, potrivit statisticilor, a
Dermatite frecvente la nou născuți și sugari – II Abordarea actuală a dermatitelor din primul an de viaţă este una complexă, ce vizează alături de o terapie activă, o îngrijire corespunzătoare a tegumentului nou-născutului şi sugarului, ţinând cont de particularităţile fiziologice ale acestuia la această vârstă.
10 greseli aparent inofensive care inrautatesc acneea Toate femeile isi doresc o piele stralucitoare, cat mai curata si lipsita de de cosuri, insa multe din obiceiurile pe care le consideram normale ne pot de fapt sabota sanatatea pielii. Dr. Andreea Stancu, medic dermatolog in cadrul clinicii Hexi Med, va spune care sunt cele mai frecvente greseli...