Cele mai citite
 


Tot mai mulţi americani rămân fără asigurarea pentru sănătate /studiu/
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nu mai puţin de 59,1 milioane de persoane în SUA erau fără acoperire medicală la un moment dat în cursul ultimelor 12 luni terminate în martie 2010, potrivit unui studiu publicat miercuri, ceea ce denotă o majorare a numărului persoanelor neasigurate faţă de anul 2008.
Se constată astfel o creştere cu 400.000 a numărului acestor persoane de la sfârşitul anului 2009, când 58,7 milioane de americani afirmă că le-a lipsit asigurarea de boală la un moment dat în cursul ultimelor 12 luni, şi o creştere cu aproape trei milioane a numărului persoanelor lipsite de asigurare de boală în 2008 /56,4 milioane/, afirmă studiul întocmit de Centrele americane de control al maladiilor /CDC/.

Dat fiind costul important al tratamentelor, cei care sunt lipsiţi de asigurarea de boală au şanse de şapte ori mai multe să renunţe la îngrijiri decât cei care sunt asiguraţi, adaugă studiul, care subliniază că pe termen lung aceasta poate duce la dezvoltarea unor maladii mai grave şi deci la tratamente mai costisitoare.

Reforma asigurării de sănătate a preşedintelui Barack Obama prevede extinderea acoperirii maladiilor a milioane de americani şi obligaţia companiilor de asigurări de a nu refuza să-şi asume responsabilităţile faţă de un asigurat din cauza trecutului său medical.

Însă numeroase aspecte ale legii vor deveni funcţionale în mai mulţi ani.

Circa 8,7 milioane de copii au fost fără acoperire medicală o parte a anului trecut, în timp ce 3,4 milioane au rămas fără asigurare de sănătate peste un an, afirmă studiul, citat de AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
Lege pentru asigurarea sănătăţii echipelor de intervenţie în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001 Preşedintele SUA, Barack Obama, a promulgat duminică o lege care are scopul să asigure o acoperire medicală echipelor de intervenţie şi voluntarilor care au acţionat în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001 şi care au fost afectaţi de unele maladii provocate în urma acestor atacuri, a anunţat purtătorul...
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.