Cele mai citite
 


Reuniune privind piaţa pharma
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Manageri din industria pharma au reliefat, în prima zi a lucrărilor Congresului Pharma Business, care se desfăşoară la Bucureşti, schimbările din industria locală şi globală în domeniu.
În conferinţa de presă desfăşurată cu acest prilej, dr. Sorin Popescu de la Amgen a subliniat că, deşi este o perioadă dificilă, marile companii prezente pe piaţa din România se străduiesc să găsească soluţii împreună cu autorităţile române pentru a le depăşi.
El s-a referit la faptul că banii pentru datoriile la producători nu au ajuns încă la aceştia şi nici măcar nu se doreşte recunoaşterea lor pentru că unele case judeţene, OPSNAJ a Transporturilor au trimis către farmacii scrisori pentru a nu emite facturi. De fapt, după cum a susţinut Sorin Popescu, le-au cerut acestora să ascundă deficitul prin ascunderea datoriei.
Medicul a arătat că, în România, nu sunt transparente nici datoriile şi nici plăţile.
'Suntem aici să ajutăm autorităţile şi, în momentele de criză, să ajutăm pacienţii. Noi ne facem prognoze pentru viitor, iar în viitor, în România, piaţa se va dezvolta', a susţinut dr. Sorin Popescu.
El a menţionat că din ce în ce mai multe instituţii participă la cercetarea pe care o realizează marile companii, în principal pe studii clinice.
Dr. Sorin Popescu a evidenţiat şi faptul că pacienţilor care au început un tratament cu un anume medicament le este greu să fie trecuţi pe un altul, dar că acceptă acest lucru cu suferinţă.
Congresul Pharma Business reuneşte peste 150 de experţi în vânzări, management, reprezentanţi ai peste 50 de companii de pharma.
În cursul zilei de joi vor avea loc două workshopuri, unul dintre ele având ca subiect cele mai noi practici din marketing, în condiţiile în care vechile metode nu mai pot fi aplicate într-o piaţă aflată în continuă schimbare şi din ce în ce mai reglementată. Al doilea îşi propune să aducă în discuţie modul în care trebuie conduse echipele de vânzări în condiţii de criză, luând în considerare triunghiul de reguli de promovare - bugete reduse - reglementări stricte ale pieţii.
Potrivit lui Carmen Catrina de la Expand Health, această reuniune va constitui un pas important pentru a avea o viziune de ansamblu în dezvoltarea următoarele proiecte din industrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ladislau Ritli: Nu a fost o criză de opioide, ci au fost disfuncţionalităţi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost vorba despre o criză de un anumit tip de morfină, ci de disfuncţionalităţi.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Vlad Voiculescu: Ieftinim majoritatea medicamentelor, în trepte, pentru a evita o criză Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi ieftinite majoritatea medicamentelor emise pe bază de reţetă, în trepte, cel mai probabil începând din primul trimestru al anului viitor.
Laurenţiu Bănilă (BGS): În România este o criză de sânge fără precedent România suferă de o criză de sânge, fără precedent, doar 66% din necesarul zilnic fiind acoperit anul trecut, motiv pentru care este nevoie de o schimbare de mentalitate, dar şi de bani mai mulţi pentru recompensarea donatorilor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, Laurenţiu Bănilă...