Cele mai citite
 


UNOPA oferă burse de studii pentru 100 de tineri seropozitivi
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) selectează 100 de tineri seropozitivi care vor beneficia de o bursă de studii în valoare de 400 lei/lună timp de nouă luni pentru anul de studii 2010-2011, potrivit unui comunicat al organizaţiei transmis AGERPRES.
Această acţiune se desfăşoară în cadrul proiectului 'Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România', proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013'.
Bursele sunt destinate tinerilor seropozitivi din România, care au nevoie de sprijin pentru continuarea studiilor, elevi în ciclul superior al liceului (cls. XI-XIII), şcoala post-liceală sau studenţi.
Orice tânăr seropozitiv, elev în ciclul superior al liceului, şcoala post-liceală sau student poate aplica pentru bursă, indiferent de vârstă, rasă, etnie, sex, religie, grad de handicap, apartenenţă la o organizaţie, forma de învăţământ, etc., precizează UNOPA.
Pentru a intra în procesul de selecţie pentru bursele de studii, tinerii seropozitivi interesaţi trebuie să completeze un formular de aplicaţie pentru bursă şi să furnizeze o serie de documente obligatorii, în funcţie de care se va face evaluarea fiecăruia.
Cele 100 de burse de studii vor fi acordate de către o Comisie de evaluare din care vor face parte reprezentanţi specialişti din cadrul UNOPA, ai finanţatorului şi de la organizaţii active în sectorul HIV/SIDA, în baza metodologiei de evaluare.
Potrivit UNOPA, vor fi sprijiniţi elevii şi studenţii seropozitivi care au într-adevăr nevoie de ajutor financiar pentru a continua studiile şi totodată au desfăşurat activităţi de voluntariat în sprijinul comunităţii.
Termenul limită până la care se primesc documentele este 25 noiembrie 2010, orele 16,00. Cheltuielile pentru obţinerea documentelor şi pentru transmiterea lor la sediul UNOPA intră în sarcina aplicantului, precizează organizatorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Selecţie pentru burse destinate tinerilor seropozitivi Federaţia Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA organizează o selecţie naţională pentru acordarea a 100 de burse de studiu destinate tinerilor seropozitivi din România.
Studenţii la Medicină cu bursă de la stat şi rezidenţii ar putea fi obligaţi să facă practică în ţară Studenţii la Medicină care au bursă de la stat, precum şi rezidenţii ar putea să fie obligaţi, printr-un contract instituţional, să facă practică în România cel puţin pe perioada celor şase ani de facultate şi a cel puţin cinci ani de rezidenţiat, potrivit unui proiect care urmează să se concretizeze...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Comunicat de presă - Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la Medicină şi Practică în Chirurgie Peste 300 de elevi şi studenţi medicinişti au învăţat de la cei mai buni specialişti de ce merită să fii medic chirurg în România.
Iaşi: În premieră naţională, studenţii de la UMF pot accesa credite de finanţare a studiilor cu plata la angajare Studenţii Universităţii de Medicină 'Gr. T. Popa' din Iaşi vor putea accesa linii de creditare cu rambursare după terminarea studiilor.