Cele mai citite
 


Liga Studenţilor din Târgu Mureş lansează campania '0% Diabet 100% Sănătate'
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liga Studenţilor din Târgu Mureş organizează, joi şi vineri, campania '0% Diabet 100% Sănătate' pentru sensibilizarea tinerilor cu privire la importanţa cunoaşterii principalelor cauze de apariţie a diabetului şi care sunt metodele de depistare a acestei boli.
Coordonatorul proiectului, Nicolae Alexandru Golovei Periş, a declarat, joi, că aceasta este a doua ediţie a campaniei şi presupune măsurarea glicemiei la populaţia tânără din Târgu Mureş, persoane între 18 şi 30 de ani, precum şi informarea şi sensibilizarea asupra diabetului juvenil.
Potrivit coordonatorului campaniei, în oraş vor fi amplasate şi alte puncte de verificare a glicemiei, unde le vor fi efectuate teste în special liceenilor care au împlinit 18 ani.
La UMF Târgu Mureş vor fi efectuate teste pe un eşantion de minim 900 de studenţi, iar la Liceul de Chimie, la Colegiul naţional 'Alexandru Papiu Ilarian', la Colegiul Naţional Unirea şi la Liceul Sanitar pe minimum 120 de elevi.
Prin această campanie studenţii medicinişti doresc să realizeze un screening de diabet prin măsurarea hiperglicemiei pentru depistarea diabetului juvenil.
'Pentru această campanie ne putem de baza pe 80 de voluntari, care se vor afla în cele cinci locuri în care se vor face testările', a explicat Mihai Pavel, preşedintele Ligii.
Potrivit acestuia, ideea campaniei a pornit anul trecut, de Ziua Mondială a Diabetului. În 2009, Liga Studenţilor din Târgu Mureş a câştigat premiul pentru cea mai activă organizaţie studenţească din România, la Gala Sănătăţii.
'Noi mergem pe ideea de a testa 1.500 de tineri. Costurile efective ar fi undeva la 3.500 - 4.000 de lei. Anul trecut am testat 396 de tineri, dintre care 9,6% au prezentat hiperglicemie, iar 3 cazuri au fost confirmate cu diabet zaharat', a conchis Mihai Pavel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...
Mureş: Peste 400 de studenţi medicinişti au protestat la Târgu Mureş împotriva separării UMF Peste 400 de studenţi au protestat, luni, în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş, împotriva separării Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi împotriva implicării politicului în autonomia universitară.
Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate...
UMF Târgu Mureş îşi adaptează curricula la standardele actuale ale învăţământului medical Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a adoptat, la ultima şedinţă, începerea procesului de reformă curriculară, care se va implementa progresiv până la finalul anului universitar 2018/2019, în sensul adaptării la cerinţele actuale ale învăţământului medical.