Cele mai citite
 


MS: Aproape 185.000 de persoane, vaccinate împotriva gripei de sezon
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 185.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei de sezon, în prima săptămână de la demararea campaniei de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii.
Peste 84.000 (45,6%) dintre acestea sunt persoane cu vârste peste 65 de ani, se precizează într-un comunicat al MS, transmis joi AGERPRES.
Conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în prima săptămână a lunii noiembrie nu s-au înregistrat cazuri de gripă, iar numărul infecţiilor respiratorii acute raportate se înscrie în limite normale. Au fost înregistrate 81.722 infecţii respiratorii acute şi pneumonii, dintre care doar 5.222 au necesitat internare.
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon a început la 1 noiembrie 2010 şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.
În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza un număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu schimbări frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită începe în această săptămână la nivel naţional Bucureşti,19 nov /Agerpres/ - Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii începe în această săptămână, la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
MS: Peste 960.000 persoane au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere Un număr de 966.259 de persoane au fost vaccinate împotrivă gripei de sezon în campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, aproape jumătate dintre acestea fiind în vârstă de peste 65 de ani.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.