Cele mai citite
 


Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
Suma urmează a fi folosită pentru achiziţionarea de frigidere şi aparate de încălzire pentru 100 de familii din zonele în care există victime ale inundaţiilor, distribuirea acestora urmând să fie făcută pe baza unor anchete sociale realizate de voluntarii Crucii Roşii, în colaborare cu autorităţile locale.
Donaţia a fost făcută de firma UPS România, care i-a înmânat preşedintelui Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, un cec în valoare de 30.000 de dolari, aceasta mulţumind pentru ajutorul oferit şi pentru dovada de solidaritate arătată de UPS faţă de victimele inundaţiilor.
Mihaela Geoană a precizat că aparatele electrocasnice care vor fi achiziţionate vor ajunge la beneficiari până la Crăciun. Ea a adăugat că toate cele 100 de familii care vor primi frigiderele şi aparatele de încălzit locuiesc în barăci şi au mare nevoie de acest ajutor.
''În urma unor situaţii de urgenţă ca inundaţiile din vară, ajutorarea imediată a victimelor cu hrană, apă, adăpost şi îngrijire medicală este vitală, dar la fel de importantă este şi asistenţa ce trebuie acordată comunităţilor afectate şi în perioada de după un dezastru natural. Crucea Roşie Română se implică în susţinerea pe termen mediu a persoanelor aflate în dificultate, dar acest lucru nu ar fi posibil fără susţinere financiară din partea unor parteneri şi donatori ai Crucii Roşii'', a spus Mihaela Geoană.
Reprezentantul UPS România, Iulia Nartea, a declarat că principala menire a companiei sale o reprezintă ajutorarea comunităţilor aflate în dificultate, prin voluntariat, transport de materiale şi donaţii în bani. Ea şi-a manifestat satisfacţia că a putut colabora cu Crucea Roşie Română şi că a putut oferi ajutor unor familii aflate în dificultate.
Preşedintele Crucii Roşii Române a precizat că prin programul de susţinere a familiilor rămase fără locuinţă în urma inundaţiilor au fost distribuite, în luna octombrie, 300 de aragazuri, 300 de butelii, 300 de kituri de bucătărie, 30 de plite electrice, 135 de calorifere, dar şi tichete de masă în valoare de 12.507 de lei.
Mihaela Geoană a adăugat că prin programul ''Banca de alimente'' au fost distribuite familiilor din judeţele cele mai afectate - Bacău, Tulcea, Botoşani - peste 77.000 de kilograme de alimente de bază, la care se adaugă peste 111.000 de litri de apă, peste 150.000 de kilograme de cereale, dar şi îmbrăcăminte, produse de igienă personală, pături, cizme de cauciuc, paturi pliante şi medicamente în valoare de 262.000 de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie lansează un apel umanitar pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia-Herţegovina Crucea Roşie Română a lansat luni un apel umanitar de urgenţă pentru persoanele afectate de inundaţiile din Serbia şi Bosnia-Herţegovina.
De Crăciun, Crucea Roşie vine în ajutorul copiilor defavorizaţi şi a familiilor acestora Cea de-a VII-a ediţie a Galei Crucii Roşii, care va avea loc vineri, are ca scop colectarea de fonduri şi alimente în beneficiul copiilor defavorizaţi, sub sloganul "E Crăciun şi pentru ei".
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Crucea Roşie Română mulţumeşte Poliţiei din Roma pentru ajutorarea sinistraţilor de la inundaţii Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, le-a mulţumit marţi reprezentanţilor Poliţiei din Roma pentru susţinerea campaniei în beneficiul populaţiei afectate de inundaţii şi, în mod special, Ramonei Bădescu pentru implicarea sa.