Cele mai citite
 


Prima ediţie a 'Galei tinerilor medici' şi-a desemnat laureaţii
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Gala tinerilor medici' şi-a desemnat miercuri seara laureaţii celor opt categorii, anunţă organizatorul Paginamedicală.ro.
La categoria 'Activitate didactică', câştigător a fost desemnat dr. Mihaela Vicol - asistent universitar la U.M.F. 'Gr. T. Popa' Iaşi pentru disciplina Deontologie Medicală şi Bioetică. Este secretar general şi membru fondator al Societăţii Române de Bioetică, redactor al Revistei Române de Bioetică (revistă cotată ISI).
La a-II-a categorie - 'Implicare socială' - a fost desemnat câştigător dr. Violeta Bratu, care în 2009 a participat ca medic voluntar împreună cu alţi voluntari români din Spania şi România la o misiune externă umanitară în Uganda. A mai fost în misiune umanitară medicală în Haiti.

La a-III-a categorie 'Afirmare medicală internaţională' a fost desemnat dr. Mihai Moldovan - doctor în neuroştiinţe, profesor la Universitatea din Copenhaga şi membru fondator al Asociaţiei Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România, cercetător care a fost premiat în repetate rânduri.
La a-IV-a categorie - 'Activitate Artistică' - premiul a revenit dr. Bogdan Popescu - membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2002, pentru activitatea sa ca poet.

Categoria a-V-a 'Cercetare în Medicină' l-a avut desemnat ca laureat pe dr. Lucian Jiga - Directorul Departamentului de Imunologie de Transplant şi Terapii Celulare din cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopică şi Microchirurgie 'P. Brânzeu', Universitatea de Medicina şi Farmacie 'Victor Babeş'. Acesta a avut ca preocupare în perioada 2009-2010 studiul privind inducerea toleranţei imune în transplantul de organe solide. Ca recunoaştere a experienţei acumulate în domeniul imunologiei de transplant, dr. Jiga a fost propus în 2009 ca Editor Permanent - Secţiunea Imunobiologie de Transplant, în cadrul revistei International Reviews of Immunology.

La categoria 'Practicianul Anului', premiul a revenit dr. Mioara Matei, cadru didactic la UMF 'Gr. T. Popa' Iaşi.
Pentru 'Activitate în PaginaMedicala.ro', a fost desemnat câştigător dr. Cristian Bălgrădean, medic rezident în nefrologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
La categoria 'Viziune în Medicină' câştigătorii au fost: prof. dr. Gheorghe Burnei, dr. Octavian Făgăraş, dr. Gabriela Cozmanciuc şi prof. dr. Dan Mircea Enescu.

Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România a salutat această iniţiativă care vine să încurajeze medicii tineri. 'Ceea ce lipseşte societăţii noastre este încrederea, iar această gală vine să îi determine pe tineri să meargă mai departe cu încredere în meseria lor', a spus prof. dr. Vasile Astărăstoae.
El i-a îndemnat pe tineri să-şi construiască modele şi să înlăture falsele modele şi să nu uite că profesia medicală are o tradiţie care se transmite din generaţie în generaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Festivităţi de deschidere a anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Studenţi, părinţi, cadre universitare, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, participă duminică după-amiază în Piaţa Naţiunii din Iaşi la festivităţile organizate de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' cu prilejul deschiderii anului...
Rectorul UMF Iaşi a prezentat raportul de activitate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Iaşi, este singura universitate din sud estul Europei care are cursanţi din peste 70 de ţări, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Vasile Astărăstoae, citând din ''Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar...
Bacău: Spitalul din Moineşti este singurul neuniversitar din România cu Departament de cercetare clinică acreditat spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti, finanţat de Consiliul Judeţean Bacău şi Consiliul Local, este singura unitate medicală neuniversitară şi printre primele patru din ţară cu un Departament de cercetare, certificat de Academia Română de Ştiinte medicale.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...
Timiş: Prof. dr. Marius Scarlat, Doctor Honoris Causa al UMF Victor Babeş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara îi decernează, luni, titlul de Doctor Honoris Causa prof. dr. Marius Scarlat, şeful Departamentului de Ortopedie din cadrul Clinicii Saint Michel din Toulon (Franţa) şi redactor-şef al Jurnalului European de Ortopedie Traumatologie...