Cele mai citite
 


Vaslui: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă - 14 milioane euro
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Vaslui va fi reabilitat în următoarea perioadă, valoarea acestei investiţii fiind de aproximativ 14 milioane de euro.
Proiectul de reabilitare a celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Vaslui?prevede consolidarea corpurilor A şi B, reabilitarea termică a acestora, completarea lucrărilor la corpul C, precum şi dotarea cu mobilier, echipamente şi aparatură medical.

Durata de realizare a proiectului, care va demara, potrivit Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, până la finele acestui an, este de 36 de luni.
În luna iunie SJU Vaslui a fost pe punctul de a pierde proiectul, derulat prin CJ din cauză că procesul de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi, derulat de Ministerul Sănătăţii, prevedea pentru SJU Vaslui o reduce cu 91 a numărului de paturi, în timp ce accesarea fondurilor pentru reabilitarea spitalului presupunea o diminuare de doar 77 a numărului de paturi.

În cele din urmă însă, Ministerul Sănătăţii a aprobat suplimentarea cu 14 a numărului de paturi de la SJU, astfel încât proiectul de reabilitare să poată fi demarat.
'Reabilitarea Spitalului de Urgenţă va începe în acest an. Aştept ca în zilele următoare să semnez contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru această investiţie, a cărei valoare este de aproximativ 14 milioane de euro. Practic, tot spitalul va fi reabilitat la un standard european. Vor fi create spaţii corespunzătoare bolnavilor şi va fi achiziţionată aparatură medicală ultramodernă. Este o investiţie pe care o aşteptăm de ceva vreme, o investiţie bună pentru sănătatea noastră a tuturor', a declarat joi pentru AGERPRES Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

Investiţia de 14 milioane de euro nu prevede însă şi reabilitarea Secţiei TBC a SJU Vaslui, acolo unde în prezent pereţii sunt scorojiţi, duşumelele sunt putrede iar gândacii mişună peste tot.
Secţia este autorizată provizoriu să funcţioneze, în fiecare an.
Mai mult, clădirea este veche de peste 80 de ani, dar cu toate acesta aici nu au fost făcute niciodată reparaţii capitale.
Şefii CJ Vaslui susţin că viaţa pacienţilor este în pericol din cauza vechimii clădirii, care se poate dărâma în orice moment.
Din cauza tâmplăriei foarte vechi nici geamurile nu se pot deschide pentru că se sparg.

'Avem mari probleme cu această secţie. Ea nu intră la renovare. Urmează să fie reabilitată pe banii CJ în funcţie de bugetul anului 2011. Vom face un studiu de fezabilitate să vedem ce lucrări trebuie făcute şi care va fi valoarea acestora. Dacă bugetul de anul viitor va fi însă ca şi cel de anul acesta cu siguranţă că nu vom putea demara nicio lucrare la secţia TBC. Anul acesta am avut un buget stabilit la începutul anului, dar guvernul ne-a luat 8 milioane de lei. Renovarea acestei secţii este de maximă urgenţă', a spus preşedintele CJ Vaslui.
Secţia TBC a SJU Vaslui a fost improvizată în urmă cu mai mulţi ani în clădirea unei foste şcoli normale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: CJ a semnat proiectul de reabilitare a Spitalului de Urgenţă în valoare de 14 milioane de euro Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a semnat marţi, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est, contractul privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, investiţie a cărei valoare va fi de aproximativ 14 milioane de euro.
Vaslui: Aglomeraţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza lucrărilor de reabilitare Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să stea internaţi câte doi sau trei în pat din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la unele corpuri ale unităţii sanitare. Potrivit autorităţilor, cât vor avea loc aceste lucrări, nu există altă soluţie pentru bolnavii care...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Sălaj: Proiecte de reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, respectiv dotarea cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj sunt două dintre proiectele aprobate vineri de consilierii judeţeni, valoarea totală a investiţiilor...
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...