Cele mai citite
 


Germania ridică laboratoarelor dreptul de a fixa preţul medicamentelor
vineri, 12 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul german a adoptat joi o lege care va împiedica laboratoarele farmaceutice să fixeze liber preţul medicamentelor, printre cele mai scumpe din Europa, notează AFP.
În raportul anual din 2010 privind prescripţiile de medicamente din Germania, prima piaţă farmaceutică din Europa, publicat la mijlocul lunii septembrie, cercetărorii subliniau că 'medicamentele protejate de brevete, dar şi genericele, sunt în Germania cu 50% până la 100% mai scumpe decât în alte ţări europene'.

Primele 50 de medicamente brevetate mai vândute în Germania sunt 'în medie cu 48% mai scumpe decât în Suedia', sublinia Ulrich Schwabe, profesor al Universităţii Heidelberg şi unul dintre autorii raportului.

Până acum, laboratoarele farmaceutice fixau unilateral preţurile noilor medicamente, fără nicio marjă de manevră pentru 170 de case de asigurări de boală, pe toată durata brevetului produsului lor, adică 25 de ani maximum cu începere de la depunerea brevetului.

Legea adoptată joi, care face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului de sănătate, are drept scop împiedicarea vânzării unor medicamente prezentate ca noi, dar fără un real aport medical suplimentar în raport cu preparatele deja existente.

Dacă laboratorul nu reuşeşte să aducă dovezi, preţul medicamentului va fi fixat de case.

Dacă medicamentul este considerat nou, preţul va fi fixat după o discuţie între laborator şi casele publice de asigurări de boală. În caz de dezacord, acesta va fi decis de o comisie de arbitraj.

Reforma va permite să se economisească până la 2 miliarde de euro pe an, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Deficitul celor aproximativ 160 de case de sănătate publică din Germania ar urma să atingă 11 miliarde de euro în 2011, adaugă sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Berlinul pune capăt practicilor laboratoarelor farmaceutice Berna, 16 nov /Agerpres/ - Prin adoptarea joi, 11 noiembrie, a unei legi care interzice laboratoarelor farmaceutice să îşi stabilească liber preţul medicamentelor, parlamentarii germani au pus capăt unei situaţii avantajoase pentru operatorii din acest sector.
Berlinul pune capăt practicilor laboratoarelor farmaceutice Berna, 16 nov /Agerpres/ - Prin adoptarea joi, 11 noiembrie, a unei legi care interzice laboratoarelor farmaceutice să îşi stabilească liber preţul medicamentelor, parlamentarii germani au pus capăt unei situaţii avantajoase pentru operatorii din acest sector.
Europa îşi înăspreşte poziţia privind preţul medicamentelor Europa a adoptat o poziţie înăsprită privind preţul medicamentelor, în contextul în care îngrijorarea de lungă durată cu privire la creşterea costurilor asistenţei medicale se traduce printr-o acţiune agresivă, ca urmare a crizei financiare şi recentelor probleme ale euro, notează Financial Times.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CNAS: Actualizarea preţurilor la medicamente, sursă de finanţare pentru tratamentele inovatoare Bucureşti, 24 feb /Agerpres / - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a salutat marţi decizia Ministerului Sănătăţii de a solicita deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă sau reprezentanţilor acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la medicamentele de uz...
Forumul Industriei Farmaceutice 2012 - “Managementul strategic şi noi modele de business în piaţa farmaceutică actuală” Cea de-a treia ediţie a Forumului Industriei Farmaceutice (FIF 2012), organizată de Pharma Business Solutions sub patronajul Ministerului Sănătăţii, a reunit la masa dialogului principalii actori din industria farmaceutică.