Cele mai citite
 


La 72 de ani, Adriana Iliescu îşi doreşte al doilea copil
luni, 15 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Românca Adriana Iliescu, care a devenit cea mai vârstnică mamă din lume, dând viaţă unui copil la 67 de ani de ani, a reintrat din nou în atenţia presei internaţionale, după ce a dezvăluit în ediţia de sâmbătă a Daily Mail că, deşi are 72 de ani, plănuieşte să mai facă un copil.
Profesoară de literatura română la Universitatea din Bucureşti şi scriitoare, Adriana Iliescu are o fetiţă de cinci ani, Eliza, pe care a născut-o în 2005, fiind cea mai vârstnică mămică din lume în acel moment, scrie The Daily Mail.

Femeia este optimistă în privinţa perspectivei de a da naştere celui de-al doilea copil, deşi recunoaşte că nu se grăbeşte. Ea nu bea, nu fumează şi se simte ca la 27 de ani. Când oboseşte se simte ca la 37, dar nu mai mult.Ea se consideră o femeie activă şi mult mai sănătoasă nu doar decât contemporanele sale, dar chiar decât multe din tinerele femei de astăzi. Totuşi, recunoaşte că nu îi place să se uite prea des în oglindă, care îi aduce aminte de vârsta ei reală şi trecerea ireversibilă a timpului.

A şi făcut unele calcule: dacă va reuşi să trăiască la fel de mult ca părinţii săi, atunci când va muri, fiica sa Eliza va avea 20 de ani.

Referitor la un al doilea copil, Adriana Iliescu se confruntă cu critici permanente la adresa sa. Din punct de vedere medical, ea este capabilă să conceapă. În prezent, medicii britanici testează o asemenea posibilitate în cazul unei englezoaice de 70 de ani. De altfel, şi românca a născut datorită însămânţării artificiale, aminteşte ziarul citat. Situaţia s-ar putea repeta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
VIRUSUL ZIKA Canada: Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika O femeie purtătoare a virusului Zika a dat naştere primului bebeluş din Canada afectat de microcefalie asociată acestei boli transmisă mai ales de ţânţari, au informat vineri surse medicale citate de AFP.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Premieră medicală mondială: O femeie a născut după ce i s-au transplantat ţesuturi ovariene proprii prelevate în copilărie O belgiancă a devenit prima femeie din lume care a dat naştere unui copil după ce i s-a efectuat un transplant de ţesuturi ovariene proprii, care fuseseră prelevate şi congelate când ea avea 13 ani şi nu ajunsese încă la pubertate, informează miercuri France Presse, EFE şi Reuters.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.