Cele mai citite
 


Tulcea: Ziua Mondială a Diabetului, marcată în municipiu
luni, 15 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată, duminică, şi în municipiul Tulcea printr-o serie de acţiuni organizate de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP), filiala teritorială a Societăţii Naţionale Crucea Roşie (SNCR) şi Primăria oraşului.
Astfel, în intervalul orar 9.00-11.00, peste 500 de tulceni au beneficiat de teste gratuite pentru tensiune şi glicemie, testerele achiziţionate de SNCR din banii donaţi în urnele amplasate în diferite magazine din oraş dovedindu-se insuficiente.
'Şi anul acesta s-a dovedit că numărul testerelor a fost insuficient. Resursele sunt însă limitate. Ne bucurăm totuşi că tulcenii continuă să ni se adreseze obişnuindu-se cu corturile noastre unde li se oferă gratuit informaţii şi teste', a declarat preşedinta filialei tulcene a SNCR, Simona Covaliov.
De asemenea, în intervalul orar 10.00-12.00, în singurul mall din oraş, două asistente angajate ale Centrului Judeţean de Diabet din cadrul ASP împreună cu coordonatorul centrului au măsurat gratuit glicemia tuturor persoanelor interesate.
Conform ASP, statisticile relevă în judeţul Tulcea o creştere accentuată a cazurilor de diabet în ultimul an. Astfel, dacă în 2009 numărul cazurilor de diabet era de 5.997, anul acesta numărul lor este de peste 6.200.
Începând cu 1991, Ziua Mondială a Diabetului se marchează în întreagă lume pe data de 14 noiembrie, fiind declarată de Federaţia Internaţională de Diabet şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Această federaţie întruneşte societăţi a endocrinologilor din 140 state şi desfăşoară activităţi în toate ţările lumii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Teste gratuite de glicemie la Iulius Mall, în campania care marchează Ziua Mondială a Diabetului Clujenii îşi pot măsura, miercuri, gratuit, glicemia la Centrul Comercial Iulius Mall, începând cu orele 14,00, în cadrul unei campanii medicale care marchează Ziua Mondială a Diabetului.
Tulcea: Teste gratuite pentru glicemie şi tensiune arterială, de Ziua Mondială a Sănătăţii Tulcenii îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială la cele trei corturi amplasate luni în municipiu, acţiunea organizată de Colegiul medicilor fiind prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii.
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.
Sălaj: Verificarea gratuită a glicemiei, de Ziua Mondială a Sănătăţii Toţi cetăţenii Zalăului interesaţi de problematica diabetului şi-au putut verifica gratuit glicemia şi au primit sfaturi şi consultaţii privind această boală de la medici specialişti, joi, pe platoul din centrul municipiului, în cadrul unei acţiuni organizate de Filiala Sălaj a Crucii Roşii România.
Ziua Mondială de Prim Ajutor marcată de Crucea Roşie Română printr-o serie de activităţi Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.
Crucea Roşie Română sărbătoreşte Ziua Mondială de Prim Ajutor Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.