Cele mai citite
 


O nouă terapie pentru psoriazisul scalpului
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 400.000 de români suferă de psoriazis, o afecţiune cronică recurentă a pielii.
Psoriazisul scalpului afectează între 50% şi 80% dintre pacienţii care suferă de psoriazis, fiind printre zonele cele mai frecvent afectate de boală. Pentru cei mai mulţi dintre pacienţi, pruritul reprezintă simptomul cel mai neplăcut, iar vizibilitatea leziunilor este nominalizată printre principalele probleme care contribuie considerabil la scăderea calităţii vieţii şi a interacţiunii sociale.
Impactul psihologic al afecţiunii este major, 10% dintre pacienţi având gânduri suicidale, comparativ cu circa 3%, media pacienţilor cu alte patologii.
Studiile dezvoltate asupra impactului social şi psihologic al afecţiunii arată că peste 60% dintre pacienţi renunţă la înot şi plajă, 40% renunţă la activităţi sportive, iar 64% dintre ei evită hainele care le expun zonele afectate. Boala afectează viaţa sexuală de cuplu pentru 48% dintre cei cu leziuni, iar 11,5% evită să iasă din casă din cauza psoriazisului.
Un nou tratament pentru psoriazis a fost lansat, joi, de compania Leo Pharma A/S, lider mondial şi autohton în tratamentul psoriazisului şi una dintre principalele companii active pe piaţa de produse dermatologice.
Tratamentul de ultimă generaţie pentru psoriazisul scalpului - Xamiol -, care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, este singura opţiune terapeutică dedicată afecţiunii la nivelul scalpului, care integrează două dintre substanţele active cu acţiune dovedită.
Tratamentul are acţiune rapidă şi continuă, precum şi o incidenţă foarte scăzută a reacţiilor adverse.
''Noutatea Xamiol este dată de reuşita de a combina două substanţe active eficiente în tratament, dar instabile atunci când sunt administrate împreună. Contribuţia majoră a Leo Pharma, obţinută după cercetări îndelungate, este dată de combinaţia celor două substanţe active într-un gel, care asigură atât stabilitatea, cât şi eficienţa acestora'', a declarat la lansare dr. Corina Marinescu, reprezentantul firmei producătoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.
O nouă terapie generică pentru schizofrenie Un procent din populaţia planetei dezvoltă simptome de schizofrenie în cursul vieţii, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Terapia Ranbaxy.
O nouă terapie pentru bolnavii cu HIV/SIDA În România s-au înregistrat în perioada 1985-2009 peste 16.000 de cazuri cu HIV/SIDA, iar dintre aceste cazuri 5.000 au decedat.
O nouă terapie pentru ameliorarea simptomelor rinitei alergice şi ale urticariei O nouă terapie a fost lansată în România pentru ameliorarea simptomelor asociate cu rinita alergică sau cu urticaria, două afecţiuni foarte răspândite la nivelul populaţiei.
O nouă terapie împotriva gripei O ultimă inovaţie care ajută în prevenirea declanşării gripelor de sezon şi a gripei A/H1N1, a fost lansată luni şi constă în aplicarea unei pelicule, cu un spray nazal, care acţionează creând o barieră antivirală la nivelul mucoasei nazale, ajutând la prevenirea pătrunderii agenţilor patogeni în organism...