Cele mai citite
 


Studiu privind acneea severă şi o mai mare tendinţă de sinucidere
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care suferă de acnee severă prezintă un risc sporit de sinucidere, potrivit concluziilor unui studiu publicat joi de British Medical Journal - informează agenţia spaniolă de presă EFE.
Studiul, realizat de oameni de ştiinţă suedezi, a pus în evidenţă faptul că există un risc în plus ca persoanele cu acnee severă să tindă spre sinucidere în timpul tratamentului cu Isotretinoina - medicament folosit în mod obişnuit pentru a trata acneea severă sau chistică - şi după aceea.

Totuşi, autorii studiului subliniază că este mai probabil ca acest risc adiţional să aibă drept cauză acneea şi nu tratamentul bolii cu respectivul medicament.

Isotretinoina (comercializată în general ca Racutan, Acutan, Claravis, Amnesteem sau Clarus) se foloseşte din 1980 pentru a trata pacienţi cu acnee severă.

Pornind de la ipoteza că în cazul bolnavilor de acnee există mai multe probabilităţi de sinucidere, doctorul Anders Sundstrom şi un grup de colegi de la Karolinska Institute din Suedia au cercetat încercările de sinucidere înregistrate înainte, în timpul şi după aplicarea acestui tratament unor pacienţi pentru a-i vindeca de acnee severă.

Pentru aceasta, ei au analizat date privind persoanele cărora li se prescrisese Isotretinoina între 1980 şi 1989, precum şi externările şi cauzele de moarte înregistrate între 1980 şi 2001.

În cadrul acestui studiu, experţii au examinat datele referitoare la 5.756 de persoane, dintre care 3.613 (63 la sută) erau de sex masculin.

Vârsta medie a persoanelor de sex masculin în momentul în care s-au supus tratamentului era de 22 de ani, iar în cazul femeilor, 27 de ani.

Rezultatele au arătat că 128 de pacienţi au fost internaţi în spital după o încercare de sinucidere.

Potrivit autorilor, cel mai mare risc de sinucidere s-a înregistrat în primele şase luni după încheierea tratamentului.

Sundstrom şi colegii lui au estimat că aceasta s-ar putea datora faptului că indivizii al căror aspect fizic s-a îmbunătăţit după tratamentul cu Isotretinoina se simţeau angoasaţi dacă nu găseau o îmbunătăţire paralelă în viaţa lor socială.

Experţii au semnalat că este imposibil de stabilit cu certitudine dacă creşterea riscului de sinucidere este cauzată de cursul natural al acneei severe sau de efectele negative ale tratamentului.

Autorii studiului au semnalat că încercările de sinucidere sunt puţin obişnuite şi au concluzionat că ar trebui să fie supravegheată îndeaproape starea psihică a tuturor pacienţilor 'nu numai în timpul tratamentului, ci şi timp de cel puţin un an după tratament'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
6 uleiuri vindecatoare pentru tenul cu probleme Fie ca problema este data de o acnee severa, fie ca este vorba de descuamarea pielii sau chiar cuperoza, tenul da semnalul de alarma ca ceva a iesit de pe traiectoria normalului. Piata cosmetica abunda de asa zisele produse minune, adevarate bombe cu ceas incarcate cu substante nocive si gata-gata...
Acneea tratata pas cu pas – ce recomanda specialistul Cine s-a confruntat cu acneea stie cu siguranta cat de mult disconfort poate produce aceasta afectiune mai ales in perioada adolescentei, atunci cand acceptarea sociala si popularitatea devin idealuri ale tinerilor. Din pacate, aceasta problema nu tine cont de varsta si poate aparea oricand...
Prezenţa acneei în tinereţe ar putea indica o întârziere a procesului de îmbătrânire (studiu) Persoanele care au suferit de acnee în tinereţe e posibil să aibă telomere mai lungi în leucocite, acest lucru ducând la îmbătrănirea celulară mai lentă. Descoperirea, publicată miercuri în ''Journal of Investigative Dermatology'', ar putea explica în sfârşit un fenomen pe care dermatologii l-au observat...
Prevenţia sinuciderilor post-spitalizare ale soldaţilor internaţi pentru afecţiuni mentale, în atenţia cercetătorilor americani (studiu) Soldaţii americani spitalizaţi cu tulburări de sănătate mentală au un risc semnificativ crescut de sinucidere în anul următor după spitalizare, potrivit unui studiu publicat în numărul din 12 noiembrie al revistei JAMA Psychiatry (Journal of American Medical Association).
Consultaţii gratuite pentru persoanele cu acnee, la clinici din Bucureşti Adolescenţii şi adulţii pot beneficia de consultaţii gratuite pentru tratarea diferitelor forme de acnee oferite în perioada 25-27 martie la patru clinici din Capitală.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta anti-acnee Acneea este o afecţiune a pielii care afectează suprafeţele corpului care conţin glandele seboreice mari, incluzând nasul, fruntea, bărbia, obrajii şi spatele. Ea se manifestă prin prezenţa porilor încărcaţi şi a leziunilor dermale cunoscute popular sub numele de coşuri.