Cele mai citite
 


Preşedintele Lugo îşi împarte timpul între problemele Paraguayului şi spital
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele paraguayan Fernando Lugo, afectat de cancer al sistemului limfatic în stadiu avansat, a fost spitalizat scurt timp joi ca urmare a unei indispoziţii manifestate în timp ce lucra în palatul prezidenţial, au indicat surse oficiale, citate de AFP.
Fostul episcop /59 ani/, devenit primul preşedinte de stânga din istoria Paraguayului, a fost supus unei examinări medicale 40 de minute în clinica privată Migone din Asuncion, după ce fusese victima unei ameţeli însoţite de stări de vomă şi senzaţie de sufocare, potrivit raportului medical. 'Preşedintele a fost supus unui control medical de rutină', a declarat presei medicul acestuia, Alfredo Boccia.

Fernando Lugo este bolnav de cancer, care i-a fost detectat în luna august. El a fost supus deja unei serii de cinci şedinţe de chimioterapie, iar ultima este prevăzută pentru 30 noiembrie. Potrivit dr Boccia, starea actuală a preşedintelui ar fi o consecinţă a acestui tratament.

După externare, şeful statului a revenit în reşedinţa sa oficială pentru a se odihni, precizează comunicatul preşedinţiei.

În 2 octombrie, preşedintele Lugo a fost spitalizat de urgenţă pentru patru zile într-o clinică specializată din Sao Paulo /Brazilia/.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer cere implementarea de urgenţă unui program naţional de screening pentru cancerul de sân
Bacău: Câteva zeci de persoane au ajuns la spital după ce au suferit toxiinfecţii alimentare la un praznic Peste 50 de persoane au fost transportate, luni seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, după ce au acuzat dureri ale tractului digestiv, stări de vomă şi ameţeli, după ce au mâncat la un praznic la care au participat în comuna băcăuană Traian.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune O boală autoimună periculoasă afectează din ce în ce mai multe femei
Ratko Mladic a suferit de o formă gravă de cancer al sistemului limfatic Fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladic a suferit de o 'formă gravă de cancer al sistemului limfatic' şi a fost supus unui tratament cu chimioterapie şi unei intervenţii chirurgicale la Belgrad, în 2009, a declarat joi avocatul acestuia, Milos Saljic, transmite AFP.
Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut, în luna decembrie 2010, donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara.
Preşedintele Paraguayului s-a vindecat de cancer limfatic (surse medicale) Sao Paulo, 28 ian /Agerpres/- Preşedintele Paraguayului, Fernando Lugo, este 'complet vindecat' de cancerul sistemului limfatic, a anunţat vineri spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, unde a efectuat ultimele investigaţii medicale, transmite AFP.