Cele mai citite
 


Managerii spitalelor, îngrijoraţi de bugetele insuficiente
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alexandria, 26 mai /Agerpres/ - Managerii celor şapte spitale şi trei centre de sănătate din Teleorman au înaintat prefectului Adrian Bîţă, luni, un memoriu prin care acuză imposibilitatea de a desfăşura activitatea în condiţii normale din cauza alocaţiilor bugetare insuficiente pentru anul 2009.

Potrivit sursei citate, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a negociat într-un mod "inacceptabil" contractele pe acest an, "în sensul că repartizarea bugetelor lunare şi trimestriale a fost impusă abuziv, fără a se respecta regulile elementare şi dispoziţiile legale".

Se consideră "lipsită de transparenţă" repartizarea bugetului făcută de CAS Teleorman pe categorii de furnizori de servicii medicale.

Reprezentanţii conducerilor celor mai importante unităţi sanitare cred că reducerea contractului în medie cu 18 la sută faţă de anul 2008 este în realitate mult mai mare la nivelul unor spitale din judeţ.

"Situaţia în care ne pune CAS Teleorman este una disperată şi de aceea nu putem asigura nici cel puţin salariile personalului, în afara faptului că funcţionarea spitalelor implică, de asemenea, cheltuieli materiale pentru derularea actului medical", se mai arată în memoriul adresat prefectului.

Semnatarii propun ca repartizarea bugetului pe 2009 să se facă prin raportarea la media lunară din 2008, transferându-se sume prevăzute din trimestrele IV şi III în semestrul întâi, pentru a se interveni apoi cu suplimentări prin rectificări.

Prefectul Adrian Bîţă a ascultat propunerile şi a promis că va face demersuri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi la unele minstere, pentru a se căuta soluţii la problemele financiare cu care se confruntă reţeaua spitalicească din Teleorman. AGERPRES/(Ştefan Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Teleorman: Furnizori de servicii medicale, amendaţi cu peste 73.000 de lei în 2011 Corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a aplicat în anul trecut mai multor furnizori de servicii medicale din judeţ sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de circa 73.100 de lei.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.