Cele mai citite
 


Chirurgia robotică ar putea fi utilizată în chirurgia reconstructivă la Spitalul Floreasca
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tehnica de chirurgie robotică ar putea fi utilizată în perioada următoare la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a Spitalului de Urgenţă 'Floreasca', a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, şeful clinicii, cu ocazia Congresului Internaţional de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă.
'Aş dori să fac acest lucru cât mai curând, acest tip de chirurgie se poate aborda în cazul transferului de ţesuturi dintr-o parte în alta, din zone puternic vascularizate, sau greu de accesat. Această tehnică este utilizată în oncologie cu eficienţă. Este costisitoare, dar avantajele - gradul de securitate compensează restul', a explicat medicul.
Chirurgia plastică şi reconstructivă salvează mulţi oameni şi creşte calitatea vieţii pacienţilor, fiind vorba de victimele accidentelor, de persoane cu malformaţii, de arşi, a mai spus prof. dr. Ioan Lascăr.
'În cariera mea am făcut peste 40.000 de operaţii, dintre care 4% - 5% au fost pentru malformaţii, în ultimii ani numărul acestora a crescut.(...) Un procent de 70% dintre urgenţe sunt urgenţe traumatologice care necesită o abordare foarte complexă', a remarcat medicul.
Potrivit lui Ioan Lascăr, chirurgia plastică este cea mai dinamică, iar cazuri care în urmă cu 20 - 25 de ani nu aveau nicio soluţie acum au rezolvări performante şi se recuperează şi funcţia organului afectat, vorbind în acest sens de refacerea extremităţilor sau reconstrucţia feţei.
Medicul s-a referit şi la necesitatea unei Unităţi speciale pentru arşi, aceasta existând la Spitalul Floreasca, dar fără dotările necesare.
'Bolnavul ars este cel mai complex şi costisitor, acesta necesită îngrijiri speciale, şi condiţii speciale, de aceea este necesară o unitate dedicată acestora. Sperăm ca la anul să funcţioneze', a spus medicul.
La Congres participă nume importante în acest domeniu din Italia, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Olanda, Franţa, care vor aborda teme precum tehnicile endoscopice, liftingul prin endoscopie, chirurgia gâtului, cercetări în domeniu, reabilitare şi psihoterapie, reconstrucţia sânului.
Congresul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia din Ungaria pentru al treilea an, a subliniat prof. dr. Ioan Lascăr.
La rândul său, prof. dr. Ioan Florescu a arătat că specialitatea de chirurgie estetică nu înseamnă numai implanturi de silicon, ci şi reconstrucţie după accidente, arsuri, post traumă, reconstrucţii de nervi .
El a menţionat că acest sector al chirurgiei estetice nu a fost afectat de plecarea medicilor în străinătate, afirmând că România dispune de un corp de profesionişti foarte bine pregătit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice, din care 400 de Institutul Fundeni, 100 la Spitalul Floreasca şi 80 la Cluj, adică în cele trei centre din ţară unde se practică această tehnică, a anunţat joi, în conferinţă de presă, prof. dr. Irinel Popescu, cu prilejul ...
Ioan Lascăr (Spitalul Floreasca): Starea răniţilor de la Colectiv - caracterizată de o evoluţie liniară Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat miercuri că starea răniţilor de la clubul Colectiv internaţi în unitatea medicală este caracterizată "aproximativ" de o evoluţie liniară, fără modificări spectaculoase.
Irinel Popescu: Chirurgia robotică este chirurgia viitorului Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Robotica aparţine mai degrabă viitorului decât prezentului, de aceea a creat multe controverse, a declarat joi prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, într-o conferinţă de presă prilejuită...
Prof. dr. Irinel Popescu: Prostatectomia realizată prin chirurgie robotică ar trebui finanţată de CNAS Prostatectomia realizată prin intermediul chirurgiei robotice ar trebui să fie finanţată printr-un program de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece prin acest tip de intervenţie rezultatele sunt cele mai bune, a declarat, joi, prof. dr. Irinel Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă...
Prof. dr. Ioan Lascăr va susţine duminică la TNB conferinţa 'Trecut, prezent şi viitor în Chirurgia plastică' Prof. dr. Ioan Lascăr, organizator şi conducător al clinicii "chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă" din cadrul spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, va susţine duminică, la Teatrul Naţional din Bucureşti, conferinţa "Trecut, prezent şi viitor în chirurgia plastică".