Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul TBC are nevoie, până la sfârşitul acestui an, de 2 milioane lei pentru a funcţiona
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul TBC - Pneumoftiziologie din Baia Mare mai are nevoie de aproximativ 2 milioane de lei pentru a putea funcţiona în condiţii optime până la sfârşitul acestui an.
Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că municipalitatea a înaintat o cerere de suplimentare a fondurilor, însă Casa de Asigurări de Sănătate a aprobat doar o treime din banii necesari funcţionării spitalului pe lunile noiembrie şi decembrie.
''În contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, după ultimele modificări, a intervenit o subfinanţare totală pentru trimestrul IV, pe lunile noiembrie şi decembrie. CAS Maramureş a făcut un act adiţional la contract aproximativ la 30% faţă de necesar, de aşa manieră încât, în trimestrul IV, în loc de 3,2 milioane de lei, se acoperă numai 1,3 milioane de lei. Deci e o lipsă de aproape 2 milioane de lei. În această situaţie funcţionarea spitalului devine o problemă'', a precizat Istvan Ludescher.
Primarul a spus că va încerca împreună cu colegii din Consiliul Local să găsească soluţii pentru ca măcar o parte din aceste subfinanţări să fie acoperită din bugetul local.
Directorul spitalului TBC Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat că a refuzat să semneze un act adiţional cu CAS Maramureş şi că singura posibilitate de funcţionare a unităţii medicale stă în obţinerea unei finanţări venite din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.
Maramureş: Fondurile pentru unele medicamente ale bolnavilor de diabet şi cancer, epuizate de CAS Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a anunţat că, începând din 12 iulie, a epuizat creditul de angajament pentru medicamentele bolnavilor de diabet şi cancer, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Maramureş: Un pacient de 71 de ani s-a aruncat de la etajul patru al spitalului TBC Baia Mare Un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC Baia Mare a murit după ce s-a aruncat de la etajul patru al clădirii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul instituţiei medicale, Alexandru Bondre.
Suceava: CAS a încheiat contracte cu nouă spitale pentru acordarea majorărilor salariale de 25% Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a încheiat contracte cu toate cele nouă spitale publice din judeţ pentru acordarea sumelor reprezentând majorarea cu 25% a salariilor personalului din sistemul public sanitar, a declarat, miercuri, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.