Cele mai citite
 


Numărul naşterilor în Germania a scăzut la un nivel istoric
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul naşterilor în Germania a scăzut în 2009 la un nivel minim istoric de 665.126, cu 17.388 mai puţine decât în 2008, conform cifrelor publicate vineri de Biroul de Statistică, Destatis.
Această scădere este cauzată în special de reculul numărului de femei aflate la vârsta procreării (între 15 şi 49 de ani), explică Destatis.

În medie, o femeie din Germania avea 1,36 copii în 2009, comparativ cu 1,38 în 2008, conform aceleiaşi surse, citată de AFP.

În timp ce numărul naşterilor s-a diminuat în rândul femeilor tinere faţă de anul trecut, el a continuat în schimb să crească în rândul femeilor de peste 33 de ani, relevă Destatis. Germania are una dintre cele mai scăzute rate ale natalităţii din Europa, care se explică în special prin dificultatea de a concilia familia cu munca. Guvernul german a promis în special crearea a mii de locuri de creşă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul sibian care a murit în urma unei înţepături de căpuşă nu a intrat în statistica DSP Rudy Kamla, fost jurnalist de etnie germană, primul sibian care a murit, luni, în urma mai multor complicaţii, printre care paralizie şi orbire, după ce a fost înţepat de o căpuşă, nu apare în statistica oficială a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), a declarat directorul Inspectoratului Teritorial...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Germania nu este chiar un model în materie de ocupare a forţei de muncă /comisar european/ Berlin, 23 mai /Agerpres/- Germania nu este chiar un model de urmat în materie de ocupare a forţei de muncă, consideră comisarul european pentru afaceri sociale, Laszlo Andor, într-un interviu acordat AFP la Leipzig, în timpul evenimentelor legate de împlinirea a 150 de ani de social-democraţie germană...
Germania, noul Eldorado al tinerilor europeni Şomerii din bazinul mediteranean îşi încearcă norocul în Germania, ţară aflată în căutare de mână de lucru şi care reprezintă pentru majoritatea tinerilor greci, spanioli sau portughezi un nou Eldorado.
Tjobs.ro: Se poate pleca imediat la muncă în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca sau Spania Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca şi Spania au cele mai multe oferte de angajare cu contract, dintre ţările în care se poate pleca la muncă imediat, potrivit unui comunicat al portalului Tjobs.ro.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...