Cele mai citite
 


Satu Mare: Centru antidiabetic, realizat din donaţii
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul Centru Judeţean Antidiabetic Satu Mare, realizat din donaţii, a fost vineri inaugurat.
Potrivit medicului Marta Bzduch, investiţia în noul centru, aflat la etajul al doilea al Spitalului Vechi Satu Mare, este în jur de 10.000 de euro, banii fiind strânşi printr-un bal de caritate organizat de către Lions Club.
'De 11 ani aveam sediul la subsolul spitalului şi la ploi eram inundaţi. Nu am putut lucra acolo. Am primit spaţiul fostului compartiment de reanimare, iar cu ajutorul sponsorilor Lions Club Satu Mare am reuşit să-l renovăm', a spus Marta Bzduch.
Noul centru cuprinde o sală de educaţie, o cameră a medicilor pentru consultaţii şi un salon de zi.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a salutat iniţiativa clubului Lions de a face această sponsorizare, subliniind că într-un parteneriat al administraţiei cu societatea civilă au de câştigat beneficiarii serviciilor de sănătate.
'Este un model care trebuie urmat în Satu Mare. Doar din fonduri publice ne va fi foarte dificil să punem la punct sistemul sanitar', a declarat Csehi.
Medicii estimează că centrul va fi vizitat zilnic de 120-150 de persoane, în judeţ fiind peste 30.000 de diabetici.
Totodată, Lions Club, în colaborare cu Spitalul Judeţean, a organizat vineri o acţiune de determinare a glicemiei, în centrul oraşului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Salon VIP pentru Obstetrică-Ginecologie, din donaţii Un salon VIP a fost inaugurat luni în cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, valoarea donaţiei fiind de 100.000 de lei.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul integrat pentru tratament oncologic de la Oradea Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a inaugurat duminică, la Oradea (jud. Bihor, vest), Centrul integrat pentru tratament oncologic din cadrul Spitalului Municipal 'Gavril Curteanu', cel mai modern centru dintre toate cele existente în sistemul sanitar public din România, precum şi Secţia de gastr...
Satu Mare: O sută de paturi electrice din Germania vor fi donate spitalelor din judeţ O sută de paturi electrice provenind de la spitale din Germania vor fi donate spitalelor din judeţul Satu Mare, prin implicarea unui ONG.
Bacău: Centru multifuncţional, inaugurat la Hârja de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului Un Centru multifuncţional de economie socială, realizat din donaţii şi sponsorizări private, ce poartă hramul "Sfântul Cuvios Teoctist" a fost sfinţit marţi, în localitatea băcăuană Hârja, de către Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.
Bihor: Firmele orădene fac donaţii Centrului oncologic Firmele orădene continuă să facă donaţii Centrului Oncologic din Spitalul Clinic Municipal Oradea, inaugurat în decembrie 2012, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii şi ale Consiliului Local.
Satu Mare: Autorităţile caută soluţii pentru continuarea activităţii unui centru de bătrâni O delegaţie a oraşului olandez Zutphen se află într-o vizită în municipiul Satu Mare pentru a căuta soluţii în vederea continuării activităţii căminului de bătrâni finanţat din fonduri comune, care găzduieşte 19 vârstnici.