Cele mai citite
 


Haiti: Apel de urgenţă al ONU pentru constituirea unui fond de aproape 164 de milioane de dolari
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat un apel pentru adunarea de urgenţă a 163,8 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de holeră din Haiti, care s-a soldat până în prezent cu moartea a 724 de persoane, relatează AP.
'Ne trebuie aceşti bani cât mai curând posibil pentru a evita să fim depăşiţi de această epidemie', declarată la jumătatea lui octombrie, a explicat purtătoarea de cuvânt a Biroului pentru coordonarea afacerilor umanitare ale ONU, Elisabeth Byrs, în cadrul unui briefing de presă.

Conform statisticilor publicate joi de site-ul Ministerului haitian al Sănătăţii, de 497 de decese, în jur de două treimi din decese s-au produs în departamentul Artibonite, principalul focar al epidemiei.

În total, cel puţin 11.125 de persoane au fost diagnosticate cu holeră în Haiti, în cinci dintre cele zece departamente ale ţării.

Însă situaţia cea mai îngrijorătoare este la Port-au-Prince, capitala suprapopulată în care peste un milion de locuitori trăiesc în condiţii sanitare precare de la seismul de la 12 ianuarie, apreciază organizaţiile internaţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Holera se extinde rapid în Haiti, fiind afectate toate departamentele (CDC) Holera se extinde rapid în Haiti, unde toate departamentele ţării sunt atinse de epidemie, ceea ce arată necesitatea unor eforturi urgente pentru limitarea propagării maladiei, indică un raport al Centrului de control al maladiilor (CDC), cu sediul în SUA, relatează AFP.
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Franţa pregăteşte o misiune medicală de urgenţă pentru Haiti Franţa pregăteşte trimiterea unei misiuni medicale de urgenţă pentru a ajuta la combaterea epidemiei de holeră care a făcut deja peste 250 de morţi în Haiti, ţară devastată deja de un seism în ianuarie, a anunţat luni Quai d'Orsay, citat de AFP.
Japonia a dat 184.000 de dolari statului Haiti, pentru combaterea epidemiei de holeră Guvernul japonez a acordat un ajutor de urgenţă în valoare de 15 milioane de yeni (circa 184.000 de dolari) statului Haiti, pentru a face faţă epidemiei de holeră din ţară, transmite joi Efe.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.