Cele mai citite
 


Vâlcea: Bani europeni pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Vâlcea a accesat fonduri europene, în valoare de 71 de milioane lei, pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă.
'După mai multe eforturi şi un lobby susţinut, am reuşit să accesăm 710 miliarde de lei vechi (71 de milioane de lei) necesari pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cea mai mare unitate sanitară din judeţ. Este un rezultat bun dacă ne gândim că limita maximă a unui grant pe această temă se ridică undeva 810 miliarde de lei', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.

Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de mansardare, pentru termoizolaţie, pentru utilităţi - apă, canalizare, energie termică, electrică, instalaţii de incendiu -, pentru schimbarea tencuielilor şi pentru structura de rezistenţă.

Potrivit lui Ion Câlea, cel mai important aspect al acestei reabilitări priveşte dotarea fiecărui salon cu un grup sanitar.

'Conform standardelor europene, fiecare salon va avea un grup sanitar. Aici am întâmpinat discuţii cu conducerea actuală a spitalului, care a spus că prin dotarea saloanelor cu un grup sanitar se va reduce numărul de paturi. Am găsit şi aici soluţii. Prin mansardare se vor câştiga vreo 85 de noi paturi. Totodată, vrem să supraetajăm policlinica veche şi acolo vom identifica noi spaţii de cazare pentru bolnavi', a adăugat Ion Câlea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este cea mai mare unitate sanitară din judeţ, având peste 1.500 de angajaţi şi un număr de 658 de paturi.

De la 1 august a fost preluat de Consiliul Judeţean Vâlcea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat bani pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, 25 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat, vineri, în şedinţă ordinară, 5,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizări ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Covasna: Fonduri europene pentru reabilitarea Spitalului de Urgenţă, apă potabilă şi canalizare Conducerea Consiliului Judeţean Covasna mizează anul viitor pe aproximativ 128 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii.
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...