Cele mai citite
 


80% din echipajele SMURD aparţin de ISU
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Deva, 26 mai /Agerpres/ - Echipajele SMURD sunt incluse în proporţie de 80% în structura inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă (ISU), a declarat, luni, la Deva, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

El a explicat că diferenţa este constituită din structuri SMURD care funcţionează în baza unei colaborări între ISU şi autorităţile locale, cum este şi cazul judeţului Hunedoara.

Prezent la şedinţa de bilanţ a Asociaţiei Salvital Hunedoara, care se ocupă de gestionarea Serviciului SMURD Hunedoara, dr. Raed Arafat şi-a manifestat speranţa că autorităţile locale vor depune toate eforturile pentru continuarea colaborării în acest segment al intervenţiei medicale de urgenţă.

"Nu există nicio problemă cu echipajele care fac parte din structura inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Acolo unde au fost înfiinţate echipaje SMURD cu sprijinul autorităţilor locale, sper că se va face totul pentru menţinerea lor. Fondurile trebuie să fie gestionate foarte bine", a afirmat dr. Arafat.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, a declarat că va discuta cu toţi primarii din judeţ pentru ca aceştia să se asocieze în cadrul Asociaţiei Salvital SMURD Hunedoara, cu scopul diminuării cheltuielilor ce sunt susţinute acum doar de 48 de membri, între care nu se regăsesc toate consiliile locale din judeţ.

"Din păcate, SMURD nu aduce voturi, dar nimic nu este mai important decât să vii în sprijinul oamenilor. Înţeleg situaţia de criză, dar accidentele nu ţin cont de aceasta. Avem obligaţia morală să asigurăm acest serviciu pentru cetăţeni", a spus preşedintele CJ Hunedoara.

Conform raportului de bilanţ al Asociaţiei Salvital Hunedoara, există primării din judeţ care nu şi-au onorat contribuţiile financiare pentru susţinerea activităţii SMURD Hunedoara, valoarea restanţelor pe anii 2007-2009 ridicându-se la 480.000 de lei.

În primele patru luni şi jumătate ale acestui an, echipajele SMURD Hunedoara au fost solicitate la aproape 1.300 de intervenţii, cele mai multe fiind consemnate în Deva, Hunedoara şi Petroşani.

Asociaţia Salvital Hunedoara s-a format în urmă cu patru ani prin asocierea CJ Hunedoara cu mai multe consilii locale cu scopul formării şi gestionării activităţii unui serviciu SMURD în judeţ. În prezent, asociaţia cuprinde 48 de membri şi are înfiinţate nouă module SMURD în toate zonele judeţului, toate fiind dotate cu ambulanţe de ultimă oră. AGERPRES/(Sorin Blada)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
Bilanţ DSU: Aproape 8 milioane de români au beneficiat anul trecut de asistenţă în situaţii de urgenţă Aproape 8 milioane de români au beneficiat, în anul 2015, de asistenţă din partea structurilor coordonate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit bilanţul activităţii prezentat joi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Raed Arafat: Până la sfârşitul anului nu va mai fi niciun judeţ care să nu aibă SMURD Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, vineri, cu ocazia aniversării a trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti, că unul dintre scopurile propuse până la sfârşitul anului este acela să nu mai existe niciun judeţ...
Hunedoara: Autorităţile propun ca paramedicii SMURD din judeţ să fie în subordinea ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara ar trebui preluaţi în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat miercuri primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, menţionând că în acest fel se vor corecta anumite nedreptăţi ce ţin de salarizarea acestora şi s-ar normaliza o situaţie...
Raed Arafat: În 2011 vrem ca în toate judeţele să existe echipaje SMURD Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, la şedinţa de bilanţ a IGSU pe 2010, că obiectivul serviciilor de intervenţie este ca în acest an să existe echipaje SMURD în toate judeţele ţării.