Cele mai citite
 


Sibiu: Prof. Nicolae Hâncu - Se prefigurează o epidemie de diabet la copii, ca în America
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tot mai mulţi copii de la noi suferă de obezitate şi în următorii ani ne putem aştepta chiar la o epidemie de diabet în rândul minorilor, principalele cauze fiind alimentaţia nesănătoasă şi consumul de sucuri acidulate şi dulciuri, susţine profesorul Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare ale Federaţiei Române de Diabet.
'După epidemia de obezitate se prefigurează şi o epidemie de diabet, peste câţiva ani, în rândul copiilor. (...) Una dintre cauze este alimentaţia de tip fast food, ca şi în America. Şi statul român a contribuit, reducând orele de educaţie fizică', a declarat profesorul Nicolae Hâncu vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a atras atenţia că în prezent, în România, 2.100 de copii suferă de diabet zaharat. Cei mai mulţi copii diabetici sunt în Bucureşti, dar se observă o creştere, neexplicată încă, şi în judeţele Harghita şi Covasna. În judeţul Sibiu sunt înregistraţi 34 de copii diabetici iar în Braşov, 64.

Profesorul Hâncu acuză şi mentalitatea părinţilor şi, în general, a bolnavilor de diabet din România, afirmând că aceştia nu sunt interesaţi deloc de cursurile dedicate educaţiei pacienţilor diabetici.

'Efortul medicilor din România este considerabil. Noi anunţăm cursuri pentru educaţie în diabet şi nu vin. Cine ştie mai mult despre boală trăieşte mult mai bine cu boala', a spus profesorul Nicolae Hâncu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: 900 de specialişti discută despre alimentaţia nesănătoasă la Congresul Naţional de Diabet Peste 900 de specialişti români şi străini discută timp de patru zile, la Sibiu, despre alimentaţia nesănătoasă, obezitate şi bolile metabolice populaţionale, în cadrul celei de a 41-a ediţii a Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Acest congres începe miercuri...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Covasna: Bolnavii de diabet solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din judeţul Covasna cer Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru testele de automonitorizare a glicemiei, motivând că sunt insuficiente cele pe care le primesc gratuit.
Cluj: În România există două milioane de diabetici şi trei milioane cu prediabet Numărul persoanelor cu diabet zaharat este în continuă creştere, relevă datele prezentate la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), care se desfăşoară în perioada 5-7 noiembrie la Cluj-Napoca.
Campanie globală de solidaritate împotriva diabetului 'Împreună putem face MAI MULT' este genericul campaniei lansate vineri de Grupul sanofi-aventis, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Diabetului, sărbătorită anual pe 14 noiembrie în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet.
UPDATE Aproape două milioane de români suferă de diabet zaharat. România, locul doi în Europa (studiu) Aproape două milioane de români suferă de diabet zaharat, adică 11,6% din numărul cetăţenilor cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani, ceea ce situează ţara noastră pe locul doi în Europa, după Turcia, arată rezultatele primului Studiu Naţional privind Prevalenţa diabetului, Prediabetului, Supraponderii...