Cele mai citite
 


Sibiu: Dr. Gheorghe Ghişe - Peste o mie de pacienţi noi cu diabet apar în fiecare an
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin o mie de pacienţi noi cu diabet apar în fiecare an în judeţul Sibiu, unde la începutul acestui an erau înregistraţi aproape 17.000 de bolnavi, 95 la sută din ei suferind de diabet de tip II, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Gheorghe Ghişe, şeful Compartimentului de Diabet din Spitalul Clinic Judeţean Sibiu.
'În fiecare an descoperim o mie de cazuri noi de diabet. Cea mai mare creştere a numărului de pacienţi de diabet în judeţul Sibiu s-a înregistrat între anii 2004 şi 2008', a precizat dr. Gheorghe Ghişe.

Acesta a arătat că în ultimii ani a crescut de şapte ori numărul diabeticilor sibieni. Creşterea este cu adevărat alarmantă în ultimii 25 de ani, de la 357 bolnavi la 16.836 bolnavi. Numai anul trecut în judeţul Sibiu s-au înregistrat 1.173 de cazuri noi de diabet şi 412 decese din cauza acestei boli.

În judeţul Sibiu există şi 34 de copii bolnavi de diabet, care au primit vineri cadouri din partea Sanofi-aventis, lider mondial în producţia de medicamente. În municipiul Sibiu, vineri, de la ora 20,00, în faţa Facultăţii de Medicină se vor lansa mai multe baloane, în cadrul campaniei 'Împreună putem face MAI MULT'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru un comportament preventiv faţă de diabet Aproximativ 1.000 de pacienţi din 15 centre de diabet din toată ţara vor fi implicaţi în campania, "Câştigă pas cu pas - Împreună ajungem mai departe", susţinută de Sanofi, prin care se pun la dispoziţie gratuit pedometre pentru contorizarea activităţilor fizice.
Sibiu: Medicii sunt în alertă după ce trei pacienţi au murit de gripă Medicii sibieni sunt în alertă după ce trei pacienţi au murit de gripă în ultimele două săptămâni, a anunţat printr-un comunicat marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu.
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Aproape 90 % din cazurile cu boala Lyme din România, depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu Aproape 90% din totalul cazurilor cu boala Lyme sau borelioză din acest an, din România, au fost depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acesta fiind doar unul din cele patru spitale de stat din judeţ, unde există medici infecţionişti care pot să depisteze şi să trateze boala Lyme...
Campanie globală de solidaritate împotriva diabetului 'Împreună putem face MAI MULT' este genericul campaniei lansate vineri de Grupul sanofi-aventis, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Diabetului, sărbătorită anual pe 14 noiembrie în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet.
Sibiu: Donaţie de 22.000 de lei pentru refacerea Centrului pentru copiii cu diabet din Buziaş Centrul Medical 'Cristian Şerban' de la Buziaş, pentru copiii cu diabet, recent afectat grav de un incendiu, va primi o donaţie în valoare de 22.000 de lei, din partea companiei Sanofi, ca urmare a unui marş de solidaritate cu copiii bolnavi de diabet, la care au participat miercuri, 600 de sibieni,...