Cele mai citite
 


ANSVSA: Virusul H5N3 al gripei aviare, depistat în Deltă, nu este periculos pentru om
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulpina de virus H5N3 a gripei aviare, a cărui prezenţă a fost depistată într-o zonă greu accesibilă din Delta Dunării, nu este periculoasă pentru om, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Potrivit documentului, în cadrul acţiunilor cuprinse în 'Programul de supraveghere şi monitorizare a gripei aviare la păsările sălbatice din Delta Dunării', Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea a depistat prezenţa virusului slab patogen al influenţei aviare (H5N3), la 20 de gâşte, utilizate ca păsări-santinelă.

Tulpina de virus H5N3 nu este periculoasă pentru om, precizează comunicatul, care menţionează că 'păsările respective sunt izolate, într-o locaţie numită Cot Candura, aflată într-o zonă greu accesibilă din Delta Dunării, unde se poate ajunge doar cu barca, iar pe o rază de 3 km (zona de protecţie) nu există localităţi, ferme sau gospodării ale populaţiei'.

Conform procedurilor, ANSVSA a informat Comisia Europeană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băiculescu (ANSVSA): Serviciile veterinare româneşti sunt în alertă maximă din cauza pestei porcine africane Serviciile veterinare din România sunt de două luni în alertă maximă, din cauza apariţiei pestei porcine africane în apropierea graniţelor ţării, până la această dată fiind luate toate măsurile obligatorii pentru prevenirea acestei boli, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii Naţionale...
ANSVSA a oprit certificarea transporturilor de cai semi-sălbatici din Tulcea Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea să stopeze orice transport de cabaline, se arată într-un comunicat ANSVSA.
Autoritatea veterinară va înăspri măsurile de protecţie împotriva dermatozei nodulare la bovine Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va înăspri măsurile de protecţie împotriva dermatozei nodulare la bovine, dar va oferi posibilitatea de a acorda şi despăgubiri în cazul în care România ar fi afectată, a declarat miercuri preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş...
Tulcea: Doar şapte mistreţi capturaţi în Deltă pentru diagnosticarea pestei porcine africane Medicii veterinari tulceni au reuşit să recolteze probe doar de la 7 exemplare de porci mistreţi, analizele efectuate relevând absenţa virusului pestei porcine africane, potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Mitică Tuchilă.
ANSVSA: România nu se confruntă cu nici un caz de febră aftoasă Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - România nu se confruntă în acest moment cu nici un caz de febră aftoasă, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) continuând măsurile de apărare a teritoriului împotriva contaminării cu acest virus depistat recent în Bulgaria.
Tulcea: Pesta porcină africană din Ucraina a alertat din nou autorităţile Prefectul judeţului Tulcea a solicitat, joi după-amiază, autorităţilor reprezentate în Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLBC) planuri de acţiune pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul judeţului.