Cele mai citite
 


Sibiu: Prof. Nicolae Hâncu - Diabeticii nu respectă nici jumătate din ghidurile medicale
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei mai mulţi dintre cei 538.000 de diabetici din România nu îşi măsoară în mod constant glicemia din lipsa banilor pentru cumpărarea aparatelor şi testelor de diabet şi nu respectă nici jumătate din indicaţiile medicale, susţine profesorul Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare ale Federaţiei Române de Diabet.
'Nu este dietă pentru persoanele cu diabet. Nu se aplică nici 50 la sută din ghiduri. La noi, insulina e gratis, cum nu e în alte ţări, dar nu se face automonitorizare glicemică. Aproape 500.000 de pacienţi nu au aparate proprii de măsurare a glicemiei, nu au bani pentru teste', a declarat profesorul Nicolae Hâncu vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Bolnavii de diabet solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din judeţul Covasna cer Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru testele de automonitorizare a glicemiei, motivând că sunt insuficiente cele pe care le primesc gratuit.
MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2. JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături...
Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat Data de 14 noiembrie 2015 reprezintă Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat. A fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Federaţiei Internaţionale a Diabetului. A devenit zi oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea...
Aproximativ 800.000 de persoane suferă de diabet, în România, circa 200.000 fiind în tratament cu insulină Aproximativ 800.000 de persoane suferă de diabet, în România, dintre care circa 200.000 sunt pacienţi aflaţi în tratament cu insulină, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Gabriela Roman, preşedintele Societăţii pentru Studiul Obezităţii şi vicepreşedintele Societăţii de Diabet şi Boli...
Un număr de 40 de bărbaţi vor participa la un studiu privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat Un număr de 40 de bărbaţi cu obezitate, care au dezvoltat şi diabet zaharat de tip 2, vor participa la un studiu clinic privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat de tip 2, studiu care a fost lansat miercuri la Spitalul Ponderas.
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.