Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Tomograful Spitalului Judeţean nu funcţionează de câteva luni
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Computerul tomograf al Spitalului Judeţean Târgovişte este defect de câteva luni, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă, pentru un control de specialitate, la unităţile medicale particulare din Dâmboviţa sau la spitale din Bucureşti, suportând costul investigaţiei.
Aparatul s-a stricat de mai multe ori în ultimii ani şi, deocamdată, nu se găsesc fonduri nici pentru repararea şi nici pentru înlocuirea acestuia.

Conform conducerii spitalului defecţiunile apar din cauza vechimii tomografului. Uneori acesta funcţionează doar o săptămână, pentru ca apoi să stea nefolosit luni întregi.

''L-am reparat de foarte multe ori. S-a tot stricat în ultima vreme. Există un program de dotare cu aparatură în care e inclus şi un tomograf, probabil anul viitor îl vom achiziţiona'', a precizat şeful secţiei de chirurgie a Spitalului Judeţean Târgovişte, Jean Popescu.

Aparatul tomograf este în dotarea Spitalului Judeţean Târgovişte din 1998.

Tomografia reprezintă una dintre cele mai performante metode de investigare medicală. Cu ajutorul computerului tomograf se realizează explorări imagistice la nivelul craniului, a coloanei vertebrale şi a organelor interne.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.
Dâmboviţa: Tomograful Spitalului Judeţean Târgovişte nu funcţionează Computerul tomograf al Spitalului Judeţean Târgovişte este defect, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă, pentru un control de specialitate, la unităţile medicale particulare din Dâmboviţa sau la spitale din Bucureşti.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.
Dâmboviţa: Lucrările din fonduri europene de la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu câteva luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de cinci luni din cauza unor lucrări neprevăzute a căror valoare este de ordinul milioanelor de lei, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.