Cele mai citite
 


Covasna: Bolnavii de diabet solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din judeţul Covasna cer Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru testele de automonitorizare a glicemiei, motivând că sunt insuficiente cele pe care le primesc gratuit.
Preşedintele Asociaţiei, Dobolyi Laszlo, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că tinerii care suferă de această boală ar trebui să-şi controleze glicemia de trei-patru ori pe zi, înainte de a-şi administra insulina, dar testele pe care le primesc gratuit prin programul naţional pentru diabetici abia le ajung pentru jumătate.

'Primim 2-3 cutii pentru trei luni. Nu ne ajung, iar diferenţa trebuie să o cumpărăm din banii noştri. Costă între 80 şi 120 de lei cutia cu 50 de bucăţi, iar cine nu are bani, nu cumpără', a precizat Dobolyi Laszlo.

Acesta a declarat că, în numele asociaţiei pe care o reprezintă, îi va adresa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, o scrisoare prin care îi va cere sprijinul, amintind în context că numărul bolnavilor de diabet zaharat a crescut în ultimii ani în judeţul Covasna.

Potrivit sursei citate, în judeţ sunt înregistraţi oficial 6.500 de bolnavi de diabet, dintre care 4.500 sunt dependenţi de insulină, iar 60 au vârste cuprinse între 1 şi 18 ani.

Preşedintele de onoare ale Federaţiei Române de Diabet, prof. Nicolae Hâncu, a declarat vineri la Sibiu, că marea majoritate a celor 538.000 de diabetici din România nu îşi măsoară în mod constant glicemia din lipsa banilor pentru cumpărarea aparatelor şi testelor de diabet şi nu respectă nici jumătate din indicaţiile medicale.

Acesta a avertizat că în următorii ani România s-ar putea confrunta cu o 'epidemie de diabet' în rândul copiilor, pe fondul alimentaţiei nesănătoase, a consumului de sucuri acidulate şi dulciuri.

Potrivit acestuia, în România sunt peste 2.100 de copii care suferă de diabet zaharat, majoritatea din Bucureşti, dar se constată o creştere a numărului de cazuri, încă inexplicabilă, şi în judeţele Harghita şi Covasna.
Notare
Comentarii
de aura
Ati obtinut bandelete mai multe pentru diabeticii insulinodependenti? Succes si sanatate!
... O diabetica.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Sibiu: Prof. Nicolae Hâncu - Se prefigurează o epidemie de diabet la copii, ca în America Tot mai mulţi copii de la noi suferă de obezitate şi în următorii ani ne putem aştepta chiar la o epidemie de diabet în rândul minorilor, principalele cauze fiind alimentaţia nesănătoasă şi consumul de sucuri acidulate şi dulciuri, susţine profesorul Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare ale Federaţiei...
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Sibiu: Prof. Nicolae Hâncu - Diabeticii nu respectă nici jumătate din ghidurile medicale Cei mai mulţi dintre cei 538.000 de diabetici din România nu îşi măsoară în mod constant glicemia din lipsa banilor pentru cumpărarea aparatelor şi testelor de diabet şi nu respectă nici jumătate din indicaţiile medicale, susţine profesorul Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare ale Federaţiei Române...
Aproximativ 800.000 de persoane suferă de diabet, în România, circa 200.000 fiind în tratament cu insulină Aproximativ 800.000 de persoane suferă de diabet, în România, dintre care circa 200.000 sunt pacienţi aflaţi în tratament cu insulină, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Gabriela Roman, preşedintele Societăţii pentru Studiul Obezităţii şi vicepreşedintele Societăţii de Diabet şi Boli...
Pacienţii români cu diabet vor avea acces la un tip de insulină de ultimă generaţie, compensat 100% Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină de ultimă generaţie, România făcând astfel parte din primul val de ţări europene care introduc un astfel de tratament.