Cele mai citite
 


Ministrul Cseke Attila: Proiect pentru liberă practică limitată a rezidenţilor
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a anunţat sâmbătă, la Oradea, un proiect important privind instituirea unui drept de liberă practică limitată pentru rezidenţii şi absolvenţii de medicină.
'Astăzi, practic, un absolvent sau rezident nu poate să facă nimic din punct de vedere profesional. Noi propunem pentru rezidenţii din anul IV drept de liberă practică cu competenţe limitate ce vor fi stabilite împreună cu Colegiul Medicilor din România, astfel încât să-i putem folosi în mod legal, în linia de gardă, de exemplu, de la spitale', a declarat ministrul Cseke Attila într-o conferinţă de presă.
Ministrul Sănătăţii consideră că viitorii subiecţi ai acestui proiect de act normativ sunt persoane pregătite după şase ani de facultate şi alţi trei de practică profesională ca şi rezidenţi, care nu numai că trebuie folosiţi în sistem, în primul rând, dar ei înşişi trebuie să câştige experienţă prin practică profesională.
Cseke Attila a efectuat vineri şi sâmbătă o vizită în judeţul Bihor pentru a vizita stadiul lucrărilor de reabilitare la unităţile sanitare pentru care ministerul a alocat fonduri financiare, anume Spitalul din Beiuş, pentru secţiile cardiologie, ATI şi ortopedie, constatând că aceste lucrări sunt în grafic, aşa cum sunt şi cele de la Spitalul Municipal Oradea şi Spitalul Judeţean de Urgenţă. AGERPRES /
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...