Cele mai citite
 


Cseke Attila: Banca Mondială, mulţumită de managementul spitalelor din Oradea
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat sâmbătă, la Oradea, că managementul unitar al spitalelor orădene de către Consiliul Local Municipal a fost apreciat, în cursul săptămânii, de o echipă de evaluare a Băncii Mondiale, căreia i-a fost prezentat ca un exemplu de strategie locală.
'Mă bucur că există o concepţie şi o abordare unitară privind dezvoltarea unităţilor sanitare cu paturi pe Oradea. Din punctul meu de vedere, este un avantaj extraordinar şi un model pe care eu îl dau şi altor judeţe. Pentru că este important să ai o abordare unitară, o strategie unică în ceea ce înseamnă spitalele din judeţ sau cel puţin, cum e cazul în Oradea, cele din municipiul reşedinţă de judeţ', a declarat ministrul Cseke, în conferinţă de presă.
Ministrul Sănătăţii a precizat că instituţia centrală va acorda în continuare sprijin şi pe partea de organizare, aşa cum recent, în acest scop, a fost venit o echipă de la MS la Oradea. De asemenea, în cursul săptămânii, o echipă de evaluare de la Banca Mondială a fost prezentă la Ministerul Sănătăţii, răstimp în care, joi, a avut şi o întâlnire cu viceprimarul municipiului Oradea, dr. Gheorghe Carp.
'Am crezut de cuviinţă că exemplul Oradiei trebuie prezentat şi au fost destul de mulţumiţi, ca să nu spun foarte mulţumiţi, de ceea ce li s-a relatat. Sigur acesta este un stadiu într-un proces, nu este finalizat, dar există o concepţie şi o strategie şi acest lucru se vede. Sprijinul ministerului este important, dar şi abordarea de la nivel local este tot atât de importantă', a spus ministrul.
Cseke Attila s-a referit în aceiaşi termeni de apreciere la Facultatea de Medicină din Oradea, un partener important în sistemului de management al spitalelor, unde, în vizita de sâmbătă, a avut 'surpriza plăcută' să constate că noua Clinică de stomatologie - un spaţiu modern cu foarte multe scaune stomatologice şi aparatură de ultima generaţie - se poate compara foarte bine cu cea din Tg. Mureş. Ministrul a rămas impresionat de acest proiect implementat de Universitate şi FMF, cu ajutorul Primăriei Oradea, prin donaţii, sponsorizări din ţară şi străinătate.
'Ceea ce am văzut eu la Oradea nu mai există decât la Târgu Mureş. Eu am crezut sincer că Târgu Mureş este singurul centru care are aşa ceva. E important că au putut face aşa ceva', a spus ministrul Cseke.
Alături de cele patru spitale din Oradea, aflate în subordinea CL Oradea, cel mult până la sfârşitul anului, se va încheia procesul de transfer al managementului celui mai mare spital din judeţ la CL Oradea. Săptămâna viitoare, miercuri, hotărârea de guvern respectivă va intra în şedinţa de guvern, astfel încât la sfârşitul lunii noiembrie, acest proiect să fie îndeplinit. Cel târziu la 1 ianuarie 2011, managementul spitalelor din Oradea, cu tot ce înseamnă organizare, administraţie, va fi la Consiliul Local Oradea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Strategia Naţională de Sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri lansarea în dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Sănătate.
Răzvan Vulcănescu (MS): Va fi lansată procedura de înnoire a studiilor de fezabilitate pentru construcţia spitalelor regionale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în această lună va fi lansată procedura pentru angajarea consultantului internaţional care să reînnoiască studiile de fezabilitate pentru construirea spitalelor regionale...
Ministrul Cseke Attila solicită autorităţilor locale cel puţin 3% pentru sănătate Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat vineri, de la Oradea, tuturor autorităţilor locale din ţară să aloce cel puţin 3% din bugetele locale pentru sănătate.