Cele mai citite
 


Cseke Attila ar dori să implementeze programe multianuale în domeniul sănătăţii
duminică, 14 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că ministerul pe care îl coordonează intenţionează să implementeze, atât la programele naţionale, cât şi la contractul-cadru, nişte prevederi multianuale, deoarece, în opinia sa, se pierde foarte mult timp anual pentru contractarea tuturor serviciilor.
El a explicat, într-o conferinţă de presă, că se pierd uneori câte două-trei luni, în fiecare an, cu chestiuni administrative, în loc să curgă lin un program de la un an la altul.
'Eu cred că sistemul trebuie să fie mult mai predictibil. Iar predictibil poate fi atunci când ştii cel puţin pe doi ani ce se finanţează de către stat, valabil şi din punct de vedere al furnizorului, dar şi al pacientului. Au fost, de-a lungul timpului, situaţii în care în programele naţionale de sănătate s-a finanţat un anumit tratament într-un an, iar anul viitor nu s-a mai finanţat. Vă daţi seama, un pacient care are nevoie de acel tratament în ce situaţie putea ajunge', a spus ministrul Sănătăţii.
Din acest motiv, a precizat Cseke Attila, ministerul nici nu a propus, anul acesta, mari schimbări în programele naţionale de sănătate pentru 2011, modificându-se doar acolo unde trebuie modificat, dar 'nu esenţial', pentru că trebuie să existe o anumită predictibilitate.
Ministrul Sănătăţii consideră firească o anumită continuitate, chiar şi de la mandat la mandat.
'Chiar dacă programele anterioare nu au fost făcute în mandatul meu, asta nu înseamnă că tot ceea ce s-a făcut anterior nu este bun. Cred că, în domeniul acesta, ar mai trebui să uităm de chestia politică, cât putem', a afirmat ministrul Sănătăţii.
Cseke Attila a menţionat că ar intenţiona să reglementeze 'multianualitatea' chiar de anul viitor, după ce va exista o dezbatere şi cu Ministerul Finanţelor.
'Dar trebuie să mergem spre asta. Dacă avem programe naţionale multianuale, atunci anul viitor, în primele două luni, conform procedurii, contractăm cu toţi furnizorii, dar până la sfârşitul anului 2012 nu am nimic de modificat. Toată lumea în sistem ştie ce are de făcut, şi pacienţii îşi cunosc drepturile, şi furnizorii ştiu ce se finanţează', a precizat ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Ministrul Cseke Attila va discuta cu delegaţia FMI despre starea sistemului sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că săptămâna viitoare, probabil marţi, va avea o întâlnire programată cu delegaţia FMI şi UE, pentru a discuta stadiul măsurilor de reformă convenite pe care ministerul intenţionează să le implementeze.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Cseke Attila: Banca Mondială, mulţumită de managementul spitalelor din Oradea Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat sâmbătă, la Oradea, că managementul unitar al spitalelor orădene de către Consiliul Local Municipal a fost apreciat, în cursul săptămânii, de o echipă de evaluare a Băncii Mondiale, căreia i-a fost prezentat ca un exemplu de strategie locală.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.